Societat 29/06/2020

La patronal d'agències de viatges preveu que els preus dels vols es normalitzin a partir de dia 10 de juliol

Segons Gadeso, d'ençà que finalitzà el confinament el cost dels bitllets entre la Península i les Balears s'ha incrementat un 50%

Catalina Riera
2 min
Avions aterrats a l'aeroport de Son Sant Joan.

PalmaLa patronal de les agències de viatges, Aviba, preveu que els preus de les aerolínies es normalitzin a partir de dia 10 de juliol. "Les companyies aèries van augmentant els seus vols de manera escalonada i a poc a poc els preus s'aniran normalitzant", apunta el president d'Aviba, Xisco Mulet. I és que les aerolínies que fan les rutes entre les Balears i la Península han incrementat el preu dels bitllets més d'un 50% des del final de confinament, segons apunta la Fundació Gadeso en una nota.

De fet, "des de dia 21 de juny fins al pròxim 5 de juliol, totes les companyies han augmentat les seves tarifes de manera progressiva, aprofitant-se que el nombre de freqüència de vols és menor i que la demanda creix amb la nova normalitat que ha generat la crisi del coronavirus", exposa Gadeso, una situació que Mulet qualifica de "normal", ja que "hi ha hagut una forta demanda i poca disponibilitat de vols, i per això els preus dels bitllets s'han incrementat".

En aquest sentit, fonts de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge apunten que "sí que hi ha hagut una tendència a apujar els preus", però que amb l'obertura de fronteres això "s'anirà normalitzant perquè també hi haurà més vols". Així i tot, recorden que "estan en contacte amb la Direcció General d'Aviació Civil perquè estigui atenta a aquestes pujades, especialment en el trajecte entre Barcelona i Menorca", ja que durant les darreres setmanes s'hi ha detectat un encariment dels preus.

Cal recordar també que el preu mitjà dels bitllets comprats per residents de les Illes per viatjar a la Península va augmentar un 22% després de l’ampliació al 75% del descompte de resident. Així ho constata un informe elaborat per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC), en el qual s'indica que els preus dels vols de connexió amb la Península varen arribar a incrementar-se fins a un 40% per als residents i només un 7% per als passatgers que no ho són entre el juliol del 2018 i el desembre del 2019.

stats