Societat 03/02/2021

Presó provisional per al responsable de dur sis migrants des d'Algèria a Mallorca en un iot

Els passatgers varen pagar 4.000 euros per persona pel trajecte

Ara Balears
1 min
Embarcació d'esbarjo amb la que van arribar les sis persones des d'Algèria divendres.

PalmaAgents de la Policia Nacional varen arrestar divendres un home d'origen algerià de 33 anys com a presumpte autor d'un delicte d'afavoriment a la immigració il·legal i, després de passar a disposició judicial l'endemà, se li va decretar presó provisional. Se'l considera el cap del grup de sis migrants il·legals que varen arribar divendres a bord d'una embarcació d'esbarjo –una mena de iot petit– procedent d'Algèria i que el Servei Marítim de la Guàrdia Civil va interceptar quan intentava desembarcar a un club nàutic de Mallorca sota l'aparença de turistes.

Arran d'aquests fets, la Policia Nacional va detectar l'existència diferents grups organitzats relacionats amb el tràfic d'immigrants des del nord d'Algèria amb destinació a les Balears, segons ha informat el cos de seguretat en un comunicat. Dins aquest grup hi havia membres que s'encarregaven d'aconseguir els passatgers i de rebre els doblers i altres que tenien coneixements marins, que menaven l'embarcació durant el viatge.

Així, després que els agents prenguessin declaració als ocupants divendres, varen poder confirmar que un d'ells era el patró de la pastera i que formava part d'una organització que es dedicava a fer viatges per mitjà d'aquestes embarcacions des del país africà fins a l'Arxipèlag. També han pogut comprovar que aquestes xarxes han començat a utilitzar els ports com una nova porta per a la immigració il·legal que ja s'havia detectat al sud d'Espanya.

En aquest cas, els integrants de l'embarcació varen pagar uns 4.000 euros per persona, de manera que el benefici que varen aconseguir va ser de 20.000 euros en total pel viatge. Aquesta informació l'han poguda obtenir els investigadors a partir de les declaracions dels passatgers.

stats