Societat 26/01/2024

Intercepten 22 persones més que han arribat en pastera aquest divendres a Mallorca i ascendeixen a 58 en total

Tots els detinguts són d'origen magrebí i es troben en aparent bon estat de salut

ARA Balears
1 min
Imatge de l'arribada d'una pastera

PalmaLa Guàrdia Civil ha interceptat aquest divendres migdia 22 persones més que han arribat en pastera a Mallorca, totes en aparent bon estat de salut. Aquestes persones han estat trobades a terra, al quilòmetre 16 de la carretera PM-820. A l'operatiu hi han intervingut patrulles de la Guàrdia Civil. A aquestes 22 persones s'hi sumen les 36 que han estat localitzades també durant la matinada d'aquest mateix divendres.

Segons ha informat la Delegació del govern espanyol, el cos armat ha localitzat i detingut 36 migrants, tots d'origen magrebí i en aparent bon estat de salut. Aquests se sumen als 39 que varen ser interceptats durant la jornada d'aquest dijous i eleven a 75 el nombre de persones detingudes a l'Arxipèlag les darreres 48 hores.

La primera embarcació ha estat localitzada a les 6.10 h, quan els migrants havien aconseguit arribar a la costa (a la PM-820, a l'altura del quilòmetre 11) i hi viatjaven 18 persones. Pel que fa a la segona pastera, ha estat interceptada poc després, a les 6.30 h, quan l'embarcació es trobava a poca distància de la costa. La Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha detallat que la pastera ha estat localitzada al sud-oest de l'illa i que han detingut 11 persones que hi viatjaven.

stats