Societat 19/03/2024

Arriben 57 persones en quatre pasteres a Formentera

La primera embarcació ha estat localitzada a la Mola; la segona, en mar territorial, al sud de Formentera, i la tercera, a Cala Figuera (Mallorca) i ls darrera també a Formentera

ARA Balears
1 min
Pastera

PalmaUn total de 57 persones han arribat aquest dimarts en quatre pasteres a les Illes Balears. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, la primera embarcació ha estat localitzada a la Mola, a les 7.20 h; la segona, a les 7.30 h, en mar territorial, a 11 milles al sud de Formentera, la tercera, a Cala Figuera (Felanitx) i la darrera a Cala Saona, també a Formentera . A la primera pastera hi havia 18 persones; a la segona, 13, a la tercera, 13 i a la quarta també 13.

En el rescat hi han participat patrulles de seguretat ciutadana de Formentera, el Servei Marítim de les Balears i Salvament Marítim, que ha traslladat els ocupants fins al port d'Eivissa. Totes les persones es troben en aparent bon estat de Salut. Pel que fa a l'embarcació interceptada a Mallorca, en el rescat hi han participat Unitats de Seguretat Ciutadana de Felanitx i de Campos. En la darrera pastera localitzada aquest dimarts a l'Arxipèlag han intervengut Operatius de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC)

Amb aquestes quatre embarcacions ja són nou les que han estat interceptades a les costes de les Illes des de diumenge, i ascendeix a 146 el nombre de migrants. El diumenge varen ser un total de 89 les que varen ser rescatades a diversos indrets de l'Arxipèlag, concretament a Formentera, Cabrera i a la Colònia de Sant Jordi (Mallorca).

stats