Societat 27/03/2021

Un polític alemany acusa el Govern de mentir amb la pandèmia i Armengol li respon que "se centri" en el seu país

L'epidemiòleg i membre de l'SPD, Karl Lauterbach, va afirmar sense proves que a Mallorca s'ja detectat la variant brasilera del covid-19 i va acusar les autoritats sanitàries illenques d'amagar-ho

ARA Balears
1 min
El cribratge a la Vileta.

Palma"Respecti l'esforç de tots els ciutadans de les Balears i centri's en la lluita contra el covid-19 al seu país". Així de contundent ha respost la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, a l'epidemiòleg i polític del Partit Socialdemòcrata d'Alemanya (SPD), Karl Luterbach, qui va afirmar dijous a la cadena Maybrit Illner que les autoritats sanitàries han detectat la variant brasilera més perillosa (P1) a Mallorca i ho han amagat.

Segons va informar Diario de Mallorca, Luterbach va dir que "Mallorca ha negat que tingui la P1. No ho crec, per cert. Crec que hi ha P1". És més, va sostenir que "crec que tenen la P1 des de fa temps i no crec el nombre de casos". Tot això sense aportar cap mena de prova. En un fil a Twitter, Armegol ha dit avui al polític de l'SPD que "a l'hora de fer segons quins comentaris, cal informar-se, rigor i coneixement".

"Abraçades perdudes. Negocis i treballadors que pateixen. Mesos lluny dels qui estimam. Sacrificis, feina, compromís col·lectiu. Tot això ignora el senyor Lauterbach", ha continuat la cap de l'Executiu balear. A més, ha afirmat que les Balears tenen "un dels millors sistemes sanitaris d'Europa i també una de les incidències del virus més baixes de tot el continent".

Fonts de l'hospital de Son Espases ratifiquen que no s'ha detectat cap cas de la mutació brasilera perillosa del coronavirus. A partir del procés de seqüenciació genètica, s'han detectat dos casos de la B.1.1.28, que és la variant original del lloc. Cal recordar que, ara com ara, la variant predominant a l'Arxipèlag és la britànica, que ja és responsable del 85% dels casos.

stats