Polèmica
Societat 26/03/2023

Polèmica a les xarxes: el candidat del PP a Sencelles compara el Ramadà amb una imatge d'execucions a la forca

Diversos usuaris han mostrat rebuig a la publicació del dirigent popular

ARA Balears
1 min
Toni Ferragut, el portaveu del PP de Sencelles

PalmaUna piulada del candidat del PP a la batlia de Sencelles, Toni Ferragut, ha generat la polèmica a les xarxes. En el tuit, el popular compara una imatge de la cerimònia del Ramadà a Palma amb una fotografia en què s'està produint una execució a la forca de diverses persones. "Són els seus costums i cal respectar-los, no, Ajuntament de Palma?", manifesta Ferragut en el compte de Twitter.

El dirigent del PP ha rebut nombroses crítiques a les xarxes: "Típic d'una persona inculta i racista, una persona que es presenta a una batlia no pot tenir aquests valors. Ho aproves, Marga Prohens?", o "ets un feixista, xenòfob, islamòfob. Fas oi. I el teu partit, si no et desautoritza, també", han manifestat diferents usuaris.

També el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha demanat explicacions a la líder del PP balear, Marga Prohens. "El vostre regidor i candidat a la batlia a Sencelles diu això respecte de la comunitat musulmana de les Illes Balears. Ho compartiu? El mantindreu?", expressa Apesteguia.

La denúncia del candidat de MÉS a la presidència del Govern ha continuat amb una altra publicació en què ha manifestat el següent: "Veient els 'm'agrada' comprov que no és un posicionament només del candidat de Sencelles, sinó que el comparteixen militants sineuers, agrupacions artanenques i batles selvatgins. El PP fent la competència als sectors ultres de Vox en racisme i xenofòbia".

Per tot això, Apesteguia afirma que no demana explicacions al PP, "sinó mesures disciplinàries contra qui expressa aquests missatges d'odi i en contra de la convivència al nostre país. I també contra qui li dona suport. En cas contrari, tot el partit serà còmplice d'aquesta vergonya inacceptable".

stats