Balanç sentimental de l’any
Societat 24/12/2022

Pau Sintes: “El millor? Que Menorca sigui Regió Gastronòmica”

El cuiner fa balanç del seu 2022

2 min
El cuiner Pau Sintes
Dossier El millor que m'ha passat el 2022 Desplega
1
Pau Debon: “No preveia aquest retorn d’Antònia Font i que ens anàs tan i tan bé”
2
Maria Hein: “Que et reconeguin la feina sempre motiva a continuar”
3
Pau Sintes: “El millor? Que Menorca sigui Regió Gastronòmica”
4
Carla Simón: “‘Alcarràs’? El més fort que m’ha passat ha estat tenir un fill”
5
Andreu Buenafuente: “Li vaig dir a la filla: «Estem contents perquè hem tornat a la nostra ciutat»”
6
Najat el Hachmi : “El millor que m’ha passat ha estat poder dormir”
7
Josep Maria Pou: “He descobert que sense fer res s’hi està molt i molt bé”
8
Emilio Morenatti: “Tornar d’una guerra és alhora el millor i el pitjor”
9
Míchel Sánchez: “A l’any 2022, de nota li poso un 8. Soc exigent”

PalmaEl 2022 ha estat un any de vertigen per a Pau Sintes Juanico (Alaior, 2000), qui ha rebut a Noruega el reconeixement de millor cuiner jove d’Europa, al certamen internacional de l’Institut de Gastronomia, d’Art, Cultura i Turisme. “Em fa molt content haver rebut aquesta consideració, però també valor molt tot el procés que m’hi ha conduït. Gràcies a la meva candidatura, he conegut molts de productors agroalimentaris de Menorca, des de gent que fa mel fins al gerrer que fa les greixoneres per coure les albergínies plenes amb què concursàrem”, diu el jove.

“A partir del gener faré una estada de quatre mesos al celler de Can Roca, a Girona. Em fa molta il·lusió fer feina i formar-me amb els germans Roca. Em semblen unes persones de gran prestigi i alhora molt humils”, comenta Sintes, que va tornar de Barcelona el mes de maig passat, després d’haver-se graduat en Ciències Culinàries i Gastronòmiques.

Del 2022, allò que més destaca Sintes és que Menorca hagi estat declarada Regió Europea de Gastronomia. “És una gran oportunitat perquè la gent de fora no només conegui l’illa durant la temporada d’estiu, sinó també a l’hivern, quan la població de l’illa pot prendre més consciència de la importància del producte local”, opina qui s’estima més ser conegut com a cuiner que no com a xef. “Un xef és una figura jeràrquica, que imposa el seu criteri. En canvi, un cuiner fa feina en equip”, comenta.

El jove té clar els seus objectius: “Vull continuar formant-me a la Península i a Europa, però per posar en marxa un projecte personal sempre triaré Menorca”. Sintes fa feina ara la cuina de l’hotel Cristine Bedfor de Maó, i alhora s’ha implicat al projecte Degusta-lo del seu poble. “Sempre havia tingut ganes de cuinar per a la gent d’Alaior”.

Dossier El millor que m'ha passat el 2022
Vés a l’ÍNDEX
stats