Balanç sentimental de l’any
Societat 30/12/2022

Maria Hein: “Que et reconeguin la feina sempre motiva a continuar”

La cantant fa balanç del seu 2022

2 min
La cantant Maria Hein
Dossier El millor que m'ha passat el 2022 Desplega
1
Pau Debon: “No preveia aquest retorn d’Antònia Font i que ens anàs tan i tan bé”
2
Maria Hein: “Que et reconeguin la feina sempre motiva a continuar”
3
Pau Sintes: “El millor? Que Menorca sigui Regió Gastronòmica”
4
Carla Simón: “‘Alcarràs’? El més fort que m’ha passat ha estat tenir un fill”
5
Andreu Buenafuente: “Li vaig dir a la filla: «Estem contents perquè hem tornat a la nostra ciutat»”
6
Najat el Hachmi : “El millor que m’ha passat ha estat poder dormir”
7
Josep Maria Pou: “He descobert que sense fer res s’hi està molt i molt bé”
8
Emilio Morenatti: “Tornar d’una guerra és alhora el millor i el pitjor”
9
Míchel Sánchez: “A l’any 2022, de nota li poso un 8. Soc exigent”

Maria Hein (Felanitx, 2003) ha estat enguany un dels noms amb més ressò del panorama musical illenc. Amb el premi Enderrock de la música catalana a Millor Disc Revelació 2022 per Continent i contingut, no hi ha dubte que ha estat un any clau per a l’artista felanitxera. “Ha estat un any intens, de feina i d'emocions. Estic molt contenta, perquè consider que se m’ha reconegut la feina que vaig fer amb el primer disc i això sempre motiva a continuar”, diu.

La pianista, que actualment viu a Barcelona, ha fet concerts a la Ciutat Comtal, Girona, Vic, Cambrils, València, Esporles, Palma i Lloret de Vistalegre, entre d’altres. Un dels més especials, sens dubte, va ser a Felanitx, en el marc de les festes de Sant Agustí. “Estic molt agraïda per la rebuda que he tingut arreu per part del públic”, insisteix.

“Una altra cosa que destacaria d’enguany és haver fet noves amistats, aquí, a Barcelona". Ella ho defineix així: “Això és una sort perquè, al cap i a la fi, compartim les mateixes inquietuds i hi dedicam moltes hores. Entre nosaltres ens entenem”.

De Barcelona també diu que, “a més de les amistats, la ciutat ofereix moltíssimes oportunitats, hi ha molta oferta cultural, de tots els estils i per a tots els gustos. Hi he descobert molts de músics i veus noves que fins fa uns mesos no coneixia”.

L’artista felanitxera ja prepara tot el que l'espera aquest 2023, a punt de començar. De fet, Maria Hein té previst treure un disc per primavera i fer una gira, a Mallorca i fora, que es preveu per a mitjan estiu. “Estic molt il·lusionada per aquest nou disc. Crec que l’any que ve tindré molta de feina, però m’ho agaf amb moltes ganes”, confessa. Segons avança, el nou treball discogràfic preveu algunes novetats pel que fa a l’estil. Assegura que està “una mica nerviosa per com percebrà la gent el disc nou, perquè és bastant diferent d’allò que he fet fins ara. Evidentment, no és diferent en essència, però sí que hi he volgut provar coses noves”.

Dossier El millor que m'ha passat el 2022
Vés a l’ÍNDEX
stats