Societat 16/01/2018

L'Oficina Antidesnonaments de Cort ha servit per aturar 943 desnonaments

El tinent de batle i regidor d'Urbanisme, José Hila, valora que s'hagi "ajudat 943 famílies que gràcies a l’oficina no han perdut casa seva”

Ara Balears
1 min
La directora de l'Oficina, Margalida Cladera, i el tinent de batle d'Habitatge, José Hila, durant la roda de premsa en què s'han oferit les dades

PalmaL'Ajuntament de Palma ha fet públiques avui les dades de l'Oficina Antidesnonaments. Des de la seva

posada en funcionament el juliol del 2015, s’han tramitat 1.918 expedients, 425 dels quals encara resten oberts. Pel que fa als desnonaments amb data de llançament, se n'han aturat gairebé un 70% dels casos.

L’Oficina Antidesnonaments actua d'una manera diferent segons cada cas. En algunes situacions duu a terme mediacions amb les entitats bancàries, per exemple en el cas dels llançaments programats però, a més, col·labora amb les entitats bancàries a través del codi de bones pràctiques, la mediació directa per trobar una solució, la condonació del deute o la concessió per part del banc

d’un lloguer social. En total, s'han tramitat 1.918 expedients, 425 dels quals encara resten oberts.

Pel que fa als barris, Son Gotleu i Pere Garau són els dos llocs on més ha actuat l'Oficina, tot i que hi ha casos repartits arreu de la ciutat. Una altra dada que s'ha de destacar és que gairebé la meitat dels expedients tramitats afectaven lloguers i no hipoteques.

Consultau totes les dades que ha ofert l'Ajuntament en aquest arxiu.

Dades de l'Oficina Antidesnonaments de Palma
stats