Societat 28/07/2021

Les obres per renovar l'enllumenat de la Seu començaran a l'octubre

La Junta de Govern de Cort ha aprovat l’adjudicació del projecte per canviar la il·luminació exterior de la catedral per 2,2 milions d'euros

2 min
Imatge virtual del projecte

PalmaLes obres per renovar l'enllumenat de la Seu començaran després de l'estiu per no "entorpir" el turisme, i es preveu que comencin a l'octubre i durin fins a quatre mesos, segons ha explicat aquest dimecres la tinent de batle d’Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor. La Junta de Govern municipal ha aprovat l’adjudicació del projecte per canviar la il·luminació exterior de la catedralamb un pressupost de 2.231.699 euros.

Del total del pressupost, 990.000 euros seran a càrrec de la contracta d'enllumenat de Palma, Palma Llum, i la restà provindrà de l'Ajuntament, que demanarà un 50% d'ajuts dels fons europeus Feder. L'actuació consisteix en la instal·lació d'11 fanals nous de sis metres d'alçària, set dels quals s'ubicaran davant la façana de la catedral i quatre a la plaça de l'Almoina. En total, s'instal·laran 505 projectors entorn de la catedral, 298 d'encastats a terra i 237 en diferents emplaçaments. La llum serà blanca, i no hi haurà altres colors com s'havia proposat en alguna ocasió.

A més, es millorarà la il·luminació de la façana del palau de l’Almudaina, amb el mateix tipus de projectors encastats previstos per a la catedral, cosa que suposarà una millora visual al conjunt arquitectònic que formen els dos edificis. Cal recordar que aquest projecte es va presentar en substitució dels bàculs que s'hi varen instal·lar l'estiu de 2019, que varen ser molt criticats per ARCA i el PP pel seu impacte visual. El projecte que finalment s'executarà té el vistiplau del Consell de Mallorca, del Bisbat i de la Comissió de centre històric de l’Ajuntament de Palma.

"S'ha apostat per instal·lar-hi un fanal tradicional de sis o set metres que té dos braços laterals amb focus led i que respecta molt millor l'estètica de la zona", ha dit Pastor, que ha reconegut que els bàculs que es començaren a posar fa dos estius tampoc no li agradaven. L'edil també ha agraït el consens al qual s'ha arribat per executar el projecte, que "és molt esperat i necessari".

Millores urbanes a Son Dameto

La Junta de Govern també ha aprovat el projecte de millora urbana i d'accessibilitat al barri palmesà de Son Dameto. Es desenvoluparà en 13 actuacions, i en la primera s'actuarà al carrer de Vicent Joan i Rosselló, on hi ha un centre de salut i el CEIP Son Pisà, i on se sembraran una trentena d'arbres nous. També s'ampliaran les voreres dels 1,5 metres actuals a 3,5, però es mantindran les places d'aparcament existents.

stats