Societat 27/06/2019

ARCA i el PP critiquen el nou projecte d'il·luminació de la Seu

Cort proposa col·locar grans bàculs en el conjunt patrimonial que formen la Catedral, el palau de l'Almudaina i la murada, els quals tindrien un gran impacte visual i paisatgístic

Ara Balears
1 min
Imatge de les noves faroles de la Seu

PalmaTres grans bàculs de vuit metres d'altura amb uns focus de llum daurada davant la Seu i el palau de l'Almudaina. Així quedaria la nova il·luminació de la Catedral segons el simulacre que s'hi va fer dimarts. I això no agrada a tothom. A la prova hi van assistir diverses entitats i algunes varen criticar el projecte. ARCA i el Partit Popular han coincidit fent-ho, diuen que els grans suports per als focus tenen massa impacte paisatgístic i no respecten el conjunt visual que formen el palau de l'Almudaina, la Seu i la murada.

Des d'ARCA han proposat que s'il·lumini el conjunt patrimonial sense bàculs, perquè distorsionen el paisatge urbà i és "negatiu" per a l'espai. En un comunicat difós aquest dijous també han indicat que el projecte d'il·luminació no té en compte tots els edificis que formen el conjunt i el palau de l'Almudaina en sortiria perjudicat. "Tan sols un projecte de conjunt amb la col·laboració de tots els estaments implicats hi donarà una bona solució", assegura l'entitat dedicada a la defensa del patrimoni. Considera que la il·luminació s'ha de plantejar des del conjunt i no des d'un edifici sol, la Seu, en aquest cas.

Així mateix, el PP ha demanat a Cort que el nou model d'il·luminació de la Seu tingui en compte les opinions de tots els ciutadans i així arribar a un consens. Després d'haver assistit a la prova del projecte, el partit demana que el nou sistema d'il·luminació "sigui respectuós amb l'entorn i el medi ambient".

stats