Societat 20/07/2022

Tanquen vuit locals per incomplir el decret de turisme d'excessos, dos d'ells per denigrar les dones

En total, s'han obert 90 actes per infringir la Llei de turisme d'excessos aquesta temporada

2 min
Anglesos a Magaluf

PalmaVuit locals han estat tancats cautelarment a Mallorca, quatre a la Platja de Palma i quatre a Magaluf, per incomplir el decret de turisme d'excessos: dos per pràctiques denigrants contra la dona, cinc per vendre alcohol fora de l'horari permès i un per vendre begudes alcohòliques a menors. Així ho ha notificat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela després de la reunió de la Comissió per al Foment del Civisme, la qual ha comptat amb la participació de la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; la regidora de Governació i Medi Ambient de Sant Antoni de Portmany, Neus Mateu, i representants dels cossos de seguretat.

Aquesta comissió de seguiment s'ha fet després dels "dos primers mesos d'aplicació real" del Decret llei contra el turisme d'excessos, ja que la darrera temporada encara es va veure afectada per les restriccions sanitàries derivades del covid-19. Des que ha començat la temporada turística d'enguany, s'han aixecat 90 actes d'infracció derivades de l'aplicació del Decret contra el turisme d'excessos.

Per la seva banda, Negueruela ha recordat que el seu objectiu continua sent "eliminar els excessos a determinades zones turístiques", els quals les perjudiquen. Per fer-ho, ha afirmat que "s'actuarà amb tota la contundència necessària", però que s'ha de tenir en compte que "el procés de transformació no serà d'un dia per l'altre", ha afegit.

A Calvià, municipi que té les competències sancionadores cedides pel Consell de Mallorca, ha iniciat 27 de les actes obertes aquests darrers mesos, quatre d'aquestes per pràctiques denigrants contra la dona. Per altra banda, a la Platja de Palma, se n'han alçat cinc derivades del decret contra el turisme d'excessos, i n'hi ha quatre més pendents d'introduir en el sistema, que sumarien un total de nou; a més a més, s'han obert 1.600 actes a partir d'ordenances municipals. També, el Consell de Mallorca ha obert 48 procediments sancionadors a partir del decret.

El conseller ha volgut recordar que la capacitat sancionadora d'aquest decret llei és "forta". Així i tot, també ha recordat que "és difícil desterrar pràctiques de fa 30 anys en només dos mesos".

stats