Economia 03/10/2021

Negueruela admet que "costarà" posar fi al turisme d'excessos

Alhora, ha assegurat que és un dels seus principals reptes

ARA Balears
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha admès a una entrevista que va oferir a Europa Press que costarà posar esment al problema del turisme d'excessos o de gatera. Així i tot, ha assegurat que serà un dels seus reptes principals per a les pròximes temporades, amb l'objectiu de millorar la qualitat turística de diferents zones de Mallorca.

Fent una reflexió sobre les imatges viscudes aquest estiu passat, Negeruela ha dit que considera que, respecte d'altres anys, el turisme d'excessos ha estat molt més controlat, i ha assegurat que a altres destinacions segurament hi ha hagut els mateixos problemes que a les Illes. Així i tot, ha apuntat que, gràcies al Decret llei 1/2020 del 17 de gener contra el turisme d'excessos, un cop passat el covid cobrarà plena vigència. Així i tot, el conseller també ha afegit que els fons europeus han de permetre a les Illes accedir a reformar les zones turístiques més madures.

"Més qualitat i menys volum"

Negueruela ha dit que creu que s'ha d'apostar més per la qualitat "i no tant pel volum, perquè hem vist que dependre tant del volum també té els seus riscs", ha reconegut. Així i tot, també ha explicat que durant el juliol i l'agost les Illes han recuperat el 85% del trànsit aeri i que l'aeroport de Palma ha estat el primer de l'Estat durant gran part de l'estiu. A més, el conseller ha definit com a objectiu per al 2022 recuperar les xifres altes registrades en anys anteriors.

Parlant de Gran Bretanya en un moment clau del Brexit i de la reva realitat política i social, Negueruela ha reconegut que no està preocupat en aquest sentit. Ha dit que qualsevol afectació està solucionada i ha reivindicat el mercat anglès com un dels més rellevants i importants per a les Illes. "Ells confien en el nostre territori i confien en les nostres illes, i així ho han demostrat", ha destacat.

stats