Economia 07/07/2021

El Govern balear i el Regne Unit s'oposen al turisme d'excessos

Impulsen una campanya per fomentar la tolerància zero amb l'incivisme

ARA Balears
2 min
Amb la campanya es pretén demostrar que les Illes són un destí segur

PalmaEl Govern de les Illes Balears –a través de l'Agència d'Estratègia Turística (AETIB)– ha anunciat aquest dimecres la posada en marxa d'una campanya per impulsar una imatge de destinació segura al Regne Unit. La iniciativa, que s'ha pres en col·laboració amb el Consolat britànic, també pretén lluitar contra els comportaments incívics davant el turisme d'excessos amb vista a aquesta temporada. Disposarà d'un pressupost total d'uns 30.000 euros sufragat a parts iguals, segons ha informat l'Executiu.

La campanya es basarà, segons ha assenyalat el Govern, en vídeos curts i imatges digitals que es distribuiran a través de les xarxes socials i aniran dirigides a joves britànics que vulguin visitar les Illes. Amb el títol Stick with your mates (Queda amb els teus amics), l'accent es posa en la necessitat que els turistes prenguin les mesures adients per gaudir d'unes vacances segures.

Tot i que originalment va arrencar el 2019, la situació provocada per la pandèmia ha fet que s'actualitzi aquest 2021 amb la inclusió de les Balears. Pel que fa a la participació del Govern en la campanya, se centrarà en l'emissió i distribució de material divulgatiu i infografies en diversos idiomes informant sobre la normativa vigent en turisme d'excessos. Per part del Consolat, es compartirà la web de destinació segura de l'AETIB a les seves xarxes socials.

Amb tot, la decisió s'ha pres després d'una reunió entre el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela –acompanyat per la directora general de Turisme, Rosana Morillo; la directora adjunta de l'AETIB, Esther Callizo, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez– i el cònsol britànic Lloyd Milen. Tot seguit han anunciat que es tracta de la primera campanya conjunta entre ambdues administracions, fruit de l'intens treball fet en els darrers mesos.

Negueruela ha mostrat suport a la campanya i ha advertit que l'Executiu prendrà les mesures necessàries contra els qui les infringeixin i posin en perill la salut pública. "Les Balears sempre han estat un referent turístic mundial i estam molt contents d'haver estat afegits a la llista verda del Regne Unit", ha dit. A més, ha apuntat: "El nostre sector turístic ja ha donat la benvinguda a molts turistes britànics a les Illes en els darrers dies, i volem animar els joves que tinguin unes vacances divertides i segures".

En aquesta línia, el conseller ha agraït a l'Ambaixada britànica el seu compromís i suport "constant" a l'Arxipèlag per continuar avançant en el posicionament de les Balears com a lloc segur. "Des de l'inici de la pandèmia s'ha fet una gran feina conjunta entre el Regne Unit i les Illes", ha recordat.

El cònsol Lloyd Milen, per part seva, ha destacat que la campanya persegueix que tots els visitants "prenguin les mesures necessàries per fer segura la seva estada, seguint sempre les normes del lloc de destinació". En aquest sentit, ha manifestat que "volem que tinguin unes vacances per recordar, en lloc d'unes per oblidar", ha assenyalat abans de celebrar la inclusió de les Balears "en la llista verda del semàfor del Regne Unit".

stats