Societat 30/11/2020

Només es planteja fer PCR obligatòria per als peninsulars a les Balears i les Canàries

El Govern encara no ha tancat cap acord amb l'executiu espanyol

Maria Llull
2 min
Un passatger arriba a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaEl govern espanyol només està negociant amb les Illes Balears i les Canàries que es facin proves PCR als aeroports dels dos arxipèlags a passatgers procedents d'altres comunitats autònomes i no només internacionals. Així ho ha assenyalat aquest dilluns la portaveu de l'Executiu i consellera de Presidència, Pilar Costa, després de la reunió de Consell de Govern. "S'està negociant amb els dos arxipèlags: les Illes Balears i les Canàries", ha dit Costa.

La portaveu ha recordat que "el Govern continua reclamant controls" dels passatgers que venen de la Península i que "continua negociant" amb l'executiu espanyol que es puguin fer PCR "en origen" per a "viatgers que venen de la Península".

Pel que fa a les PCR voluntàries per als residents que tornin a les Balears a passar-hi el pont de desembre, Costa ha explicat que les persones que es facin la prova no tindran limitada la mobilitat fins que arribin els resultats perquè "no són contacte estret" i es tracta de tests "voluntaris". L'objectiu del Govern és que els resultats de les PCR estiguin en "24 hores".

Quant a l'increment de la mobilitat per Nadal i que el Govern pugui desaconsellar als residents a les Balears fer viatges, Costa ha apuntat que "el tema de viatjar o no serà una qüestió privada de les persones que considerin imprescindible traslladar-se per qüestions familiars". "Demanam la màxima precaució quant a la protecció personal", ha continuat. De fet, malgrat que la consellera ha assenyalat que "més mobilitat implica més contagis", també ha recordat que depèn de "les mesures de seguretat personal que s'adoptin", tant per viatges com per "retorns per motius familiars".

Sobre si el Govern podria arribar a fer un tancament perimetral de les Illes en cas que no s'arribi a cap acord amb l'Estat per fer PCR als passatgers de la Península, Costa s'ha mostrat contundent i ha assegurat que "aquest tema no està damunt la taula en aquests moments". "Avui dia continuam fent feina amb el govern d'Espanya sobre les proves en origen per a persones que vinguin d'altres comunitats", ha afegit.

stats