Societat 09/05/2022

Negueruela diu que l'acord sobre els creuers és "més que suficient"

El conseller de Turisme ha assegurat que sense l'enteniment entre el Govern i el sector "aquest estiu haurien arribat sis o set creuers diaris"

1 min
Creuers al port de Palma durant l'estiu de 2021.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela ha defensat que l'acord que va firmar el Govern amb la patronal del sector dels creuers i algunes navilieres "és més que suficient". Ha assegurat que, si no s'hagués firmat, "aquest estiu hauríem tingut sis o set creuers diaris a Palma".

Negueruela ha reconegut que "pot entendre" la proposta dels socis de govern de l'Ajuntament de Palma, referint-se a MÉS, que han demanat que el govern d'Espanya estableixi uns límits i es pugui actuar. Però, "fins que això no passi, el més efectiu és posar límits de manera pactada", ha defensat el conseller.

En aquesta línia, ha posat l'accent que "s'ha de valorar que s'ha fet d'una manera pactada i a partir del diàleg". A més, ha defensat que l'acord millorarà l'experiència del turista i "podran gaudir més de les nostres illes". A més, ha recordat que "s'ha d'entendre el context, es ve de dos anys molt durs de pandèmia".

Negueruela també ha presumit de l'acord i ha assegurat que altres destinacions mediterrànies s'han posat en contacte amb el Govern per demanar com han aconseguit el pacte. Ha recordat que és el primer que es fa a Espanya i el segon a Europa.

Per la seva banda, president de l'Autoritat Portuària de les Balears, Francesc Antich, ha donat suport al Govern: "Han fet un esforç important sense tenir cap mena de competència". Ha continuat posant el focus que "és una passa rellevant per anar cap endavant".

stats