Política 06/05/2022

MÉS troba l'acord entre el Govern i les navilieres "insuficient" i demana una limitació de dos creuers al dia

La formació ha enviat una carta al Ministeri de Turisme perquè "s'escolti la nostra veu a Madrid"

ARA Balears
1 min
La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, i el coordinador de MÉS-Estimam Palma, Miquel Àngel Contreras

PalmaMÉS-Estimam Palma ha enviat aquest divendres una carta a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, per sol·licitar una limitació de dos creuers al dia amb un màxim de capacitat de cinc mil passatgers. La formació ecosobiranista considera "insuficient" l'acord firmat dijous entre el Govern illenc i les navilieres, pel qual es limita a tres creuers i vuit mil visitants per dia al port de Palma. Així i tot, s'ha de recalcar que MÉS-Estimam Palma es dirigeix a l'Estat per un acord firmat per l'Executiu illenc.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha afirmat en roda de premsa que remeten la carta perquè "s'escolti la nostra veu a Madrid". Segons ha reclamat, "si des del Govern central no volen proposar una major limitació", que donin "autoritat al Govern i al Consistori per poder exercir-la".

"Sembla que amb aquesta pandèmia no s'ha après res i s'hauria d'haver fet un exercici de més restriccions, per minar la massificació turística que han sofert aquesta ciutat i aquestes illes en els darrers deu anys, quan s'ha incrementat molt l'arribada de turistes", ha afirmat Truyol. "L'arribada de creuers provoca molts problemes a la ciutat i també en altres punts de l'illa", ha afegit.

La regidora ha qualificat l'acord firmat dijous de "voluntarisme" i, per tant, "no vinculant com ho pot ser una llei o una norma". "Així, és possible que no es faci realitat però, si es complís, ens tornaria a xifres prepandèmia, quan la població ja considerava que hi havia una gran massificació", ha destacat Truyol, que ha sol·licitat "fer passes cap al decreixement" i "reduir els creuers d'una manera més clara".

stats