Societat 20/09/2022

Negueruela assegura que "es cobriran el 100% de les places de l'Imserso" com els altres anys

El conseller creu que els contractes han de tenir en compte la realitat de cada territori i incloure la diferència salarial de les Balears

2 min
Mundosenior va anunciar ahir la impugnació davant el TACRC del concurs de viatges de l’Imserso.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat que "es cobriran el 100% de les places de l'Imserso", de manera que es mantindran les xifres d'altres anys. Aquesta ha estat la seva resposta quan li han plantejat que la Conselleria ajudi a millorar els preus, després que alguns hotelers de les Illes hagin recriminat que els preus d'aquests viatges no són rendibles per a ells.

Negueruela ha avançat que s'oferiran les mateixes places que els darrers anys: 75.000 de Mallorca, 25.000 d'Eivissa i 20.000 de Menorca. "Podem certificar que el 100% de les places d'aquests contractes s'estableixen com s'establien els anys passats", ha afegit.

Aquest dimarts ha començat la venda dels viatges de la temporada 2022-2023, tot i que fins dijous, 22 de setembre, no es podran comercialitzar a les Balears. El conseller ha declarat que és l'empresa adjudicatària dels viatges qui "s'ha d'assegurar que el nombre de turistes que venien es mantingui", parlant amb les empreses. Així i tot, és conscient que "hi haurà empreses que hauran acceptat les condicions proposades i d'altres no".

És per això que el conseller veu necessari que "els plecs dels contractes recullin les diferències, fonamentalment salarials, que hi ha a les diferents comunitats". En aquest sentit, ha recalcat que les Balears tenen "el conveni col·lectiu més bo des del punt de vista salarial" i per això "s'hauria de referir als plecs".

Els hotelers reclamen una actualització dels preus

En aquest sentit, la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, ha denunciat que "les condicions d'aquests viatges no han evolucionat". Per això, defensa que, perquè continuï sent un programa viable, "cal una reformulació i actualització, tant dels preus com del concepte": "Cal fer aquesta actualització des de l'origen, dels responsables del programa, perquè se'n pugui continuar garantint la continuïtat".

Frontera ha confirmat que la temporada 2022-2023 "hi haurà menys empreses a les balears" que formin part de l'Imserso. Ha destacat que, a causa de l'alt cost que han d'assumir enfront dels preus baixos dels viatges, cada empresa "ha basat la seva decisió en la circumstància que tingui cadascuna".

stats