Oci
Societat 30/08/2022

Les diacacions es posen de moda a les Balears

La crisi econòmica i la inflació han contribuït a popularitzar aquest concepte d'oci a les Balears

ARA Balears
2 min
Imatge de l'hotel Joan Miro

PalmaLa crisi econòmica, la inflació i la situació personal dels illencs ha fet créixer un nou concepte d'oci i vacances exprés a les Illes Balears: les diacacions. Aquesta pràctica consisteix a anar a un hotel d'alta qualitat a passar-hi el dia i gaudir dels seus serveis sense quedar-hi a dormir. El fenomen va néixer als Estats Units i a poc a poc s'ha anat convertint en un fenomen mundial que ha arribat a les Illes Balears.

Ha estat l'start-up mallorquina Hotelbreak qui ha impulsat aquest tipus d'oci a l'Arxipèlag i el ven com una oportunitat perquè els illencs "desconnectin i surtin de la rutina" sense anar gaire enfora. Segons la companyia, les reserves per diacacions a les Illes Balears s'han disparat aquest estiu: a Mallorca han augmentat un 68% i a Eivissa un 50%.

En aquests casos, el que ofereixen els hotels són daypass per poder accedir a les seves instal·lacions (balneari, sky bar, llits balinesos, piscines...) sense necessitat de pernoctar-hi. Els preus varien entre els 15 i els 110 euros, depenent de les activitats que s'incloguin dins l'entrada, uns preus que el CEO de l'empresa, Cristian Alcoba, considera "més que assequibles tenint en compte que l'habitació d'algun d'aquests hotels ronda els 800 euros cada dia durant la temporada".

Pel que fa als perfils, la companyia ha destacat que més de la meitat de persones que gaudeixen de les diacacions ho fan en parella (58%), el 30% ho fa en grups d'entre tres i quatre persones i el 12% restant són grups grans. Ara com ara, l'start-up disposa d'una xarxa de 490 hotels de luxe, 240 dels quals s'ubiquen a les Illes i ofereixen 1.200 experiències.

Els residents són el públic majoritari, sobretot arran de la pandèmia, però "aquest estiu han crescut notablement les reserves entre turistes nacionals i internacionals que cerquen a les Balears un luxe assequible", ha puntat Alcoba.

stats