Societat 19/08/2021

Moviment Feminista convoca una concentració pels drets de les dones afganes a Palma i Manacor

La protesta, que es farà divendres i duu per lema "No mirem cap a un altre costat", serà a les 20 h a Plaça d'Espanya i Plaça de sa Bassa

ARA Balears
1 min
Una protesta per la situació d'Afganistan a Brandenburg.

PalmaMoviment Feminista de Mallorca ha convocat una manifestació aquest divendres a les 20 h a Palma i Manacor per defensar "els drets i les llibertats de les dones afganes", segons ha informat aquest dijous Europa Press. La protesta, que durà per lema "No mirem cap a un altre costat", serà a les 20 h a Plaça d'Espanya en el cas de Palma i a Plaça de sa Bassa a Manacor, segons anuncia el cartell de la convocatòria.

En aquest sentit, el col·lectiu feminista ha recordat que durant la trobada serà obligatori l'ús de la mascareta i respectar les mesures de seguretat sanitàries establertes per les autoritats competents.

Cal recordar que el Govern balear s'ha oferit a acollir refugiats afgans i quest dimecres, la consellera d'Assumptes Socials, Fina Santiago, va explicar que les Illes podrien acollir "de cop" a unes 40 persones. En aquest sentit, Santiago va recomanar prioritzar les dones perquè "a Afganistan estan perdent tots els seus drets".

Evacuats 55 col·laboradors afgans

Aquest dimecres un avió militar sortit de Dubai i amb direcció a Madrid va evacuar un primer grup de 53 espanyols i col·laboradors afgans de Kabul. La nau ha aterrat aquest dijous al voltant de les 4.30 h de la matinada a l'aeroport de Torrejón de Ardoz, on s'ha preparat un dispositiu d'acollida amb tendes de campanya i pavellons habilitats.

stats