Societat 18/08/2021

Les Balears podrien acollir 40 refugiats de l'Afganistan

La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha demanat que es prioritzi l'acollida de les dones perquè "són les que en aquests moments perdran tots els seus drets"

ARA Balears
1 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago.

PalmaLes Balears podrien acollir en aquest moment entre 30 i 40 refugiats "de cop" de l'Afganistan, prioritzant l'acollida de les dones perquè "són les que perdran tots els seus drets en aquests moments". Segons ha informat Europa Press, la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha assenyalat que si el govern espanyol lidera l'acollida, el Govern balear es compromet a cercar més llocs per oferir asil.

"Les Balears són una terra d'acollida", ha remarcat la consellera, i ha destacant les tasques d'asil que va dur a terme la Comunitat amb el conflicte de Síria i l'embarcació Aquarius. En aquest context, el Govern va habilitar dos equipaments d'acolliment: un alberg a Palma "que encara funciona per a les persones que sol·liciten asil" i un altre centre que es va llogar a Son Rapinya. Tots dos tenen prop de 75 places i estan al 50% d'ocupació.

Arribada de pasteres

Quant a l'entrada irregular de migrants en pastera a les Illes, la consellera ha explicat el procés de les diferents institucions per mantenir-la controlada. En primer lloc, la Policia Nacional sol detenir i identificar els viatgers, i se'ls lliura un NIE provisional. Després la Conselleria de Salut s'encarrega de fer-los una prova de coronavirus. En cas de donar positiu, aquestes persones són traslladades a un hospital i la resta, per ser contacte estret, a l'hotel covid.

Si la prova és negativa, i mentre s'espera a l'autorització de trasllat a la Península, per a aquestes persones hi ha assignades un total de 45 places a les Balears. "Si superen aquesta xifra, se cerquen altres alternatives perquè no quedin al carrer", ha conclòs la consellera.

stats