Societat 29/01/2021

MÉS durà al Senat el projecte d'Aena per fer un parc fotovoltaic en un espai verd de Son Bonet

La formació rebutja que es vulgui ubicar en una zona utilitzada pels residents des de fa 20 anys

ARA BALEARS
1 min
Al centre el portaveu de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles, en companyia d'altres membres de la formació; a la dreta, el senador Vicenç Vidal

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha registrat al Senat una petició de compareixença del president d'Aena, Maurici Lucena, perquè informi sobre el parc fotovoltaic que vol fer l'ens devora de l'aeròdrom de Son Bonet. El partit rebutja que es vulgui ubicar en un espai verd utilitzat pels residents des de fa 20 anys, segons ha informat aquest divendres en un comunicat.

Vidal també ha demanat al ministre de Transports, José Luis Ábalos, per què Aena vol posar les plaques a l'únic espai verd que hi ha entre l'aeroport i el Pla de na Tesa. A més, el senador vol saber per què no es respecta l'acord existent entre Aena i l'Ajuntament de Marratxí sobre l'ús d'aquest terreny per part dels residents, que serveix per "mitigar els efectes de tenir l'aeròdrom al costat de casa seva", segon ha apuntat MÉS.

Per la seva part, el portaveu de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha anunciat que presentaran esmenes al projecte definitiu del parc, com ja varen fer amb el projecte inicial. Exigiran a Aena que cerqui una ubicació alternativa "no agressiva".

Un projecte criticat pel GOB

El GOB va rebutjar dijous el projecte d'Aena perquè considera que l'ens aeroportuari disposa d'altres superfícies per posar plaques que no limitin l'espai d'ús públic. En un comunicat els activistes varen dir que la zona on es preveu posar plaques té un "gran potencial per ser un pulmó verd" en un nucli urbà densament poblat.

stats