Societat 28/01/2021

El GOB s'oposa al parc fotovoltaic de Son Bonet i demana alternatives a Aena

Els ecologistes consideren que l'ens aeroportuari disposa d'altres superfícies per posar plaques que limitin l'espai d'ús públic

ARA BALEARS
1 min
La pista de Son Bonet serà renovada.

El GOB ha rebutjat aquest dijous que Aena construeixi un parc fotovoltaic devora de Son Bonet amb l'objectiu d'abastir energèticament l'aeròdrom. Els ecologistes consideren que l'ens aeroportuari disposa d'altres superfícies per posar plaques que no limitin l'espai d'ús públic.

L'entitat conservacionista ha dit en un comunicat que la zona on es preveu posar plaques té un "gran potencial per ser un pulmó verd" en un nucli urbà densament poblat.

El GOB defensa augmentar la producció d'energies renovables per combatre la crisi climàtica, però diu que la finca on es projecta el parc solar figura en el plantejament urbanístic municipal com a Sistema General d'Espai Lliure Públic. De fet, asseguren que és un espai on l'Ajuntament de Marratxí va proposar una iniciativa per plantar un pinar mediterrani amb 1.875 arbres.

El GOB ha explicat que l'espai on Aena vol posar plaques també podria servir per iniciar un projecte de recuperació de la fertilitat del sòl per a la producció agrària i l'establiment d'horts comunitaris per als veïns.

stats