Societat 11/02/2019

Menorca ultima els preparatius del VIII Encontre de Malalties Rares i Discapacitat

Les jornades tenen el lema 'Posem la persona en el centre de l’atenció'

Iván Martín
1 min
Maria Cabrisas i Àngels Andreu han presentat avui a Maó els detalls del VIII Encontre que se celebrarà a finals de mes.

MaóLa consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, i la coordinadora de l’encontre de la Fundació de Discapacitats, Àngels Andreu, han presentat aquest dilluns el VIII Encontre de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de febrer a la sala de plens del Consell Insular.

L’objectiu de les jornades, impulsades per la Fundació de Discapacitats de Menorca, és donar visualització a la problemàtica amb la qual es troben els pacients amb malalties rares i la necessitat d’oferir-los benestar i afavorir-ne la integració social. D’aquesta manera es pretén donar informació a la ciutadania d’aquest tipus de malalties.

Les jornades tenen el lema 'Posem la persona en el centre de l’atenció'. La consellera insular de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, n'explica l’objectiu: “Les limitacions que comporta una discapacitat, la incertesa sobre el futur, i la situació de dependència provoquen situacions de desesperança. L’antídot és clar i ens correspon, com a persones del servei públic i com a treballadors actius de la Fundació, oferir grans dosis de solidaritat, d’ajut mutu, d’empatia i de diàleg”.

Després de la inauguració, a càrrec de la presidenta, Susanna Mora, el VII Encontre de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca s’iniciarà amb la presentació del programa IneDITHOS, d'investigació i intervenció per a la inclusió educativa i tecnològica en pedagogia hospitalària, de la mà del professor universitari i codirector del projecte IneDITHOS Sebastià Verger Gelabert.

stats