Societat 09/11/2021

La mel de Menorca, la millor d'Espanya per quart any consecutiu

La de l'empresa Dolçamar es consolida com la millor mel de flors

Iván Martín
1 min
Antoni Anglada preparant la millor mel de flors de l'Estat espanyol.

MAÓLa mel de l'empresa menorquina Dolçamar ha aconseguit per quart any consecutiu el títol de millor mel de flors d'Espanya, que atorga l'entitat especialitzada Mieladictos.

Dolçamar ha sumat 90 punts, mentre que la mel de Meles JS de Pontevedra, amb 89 punts, i la d'Atalaya Bio de Múrcia, amb 88 punts, han acabat segona i tercera, respectivament. El propietari de l'empresa apicultora, Antoni Anglada, ha destacat el potencial de l'illa com a generadora de mel: "Estam molt satisfets perquè darrere del producte hi ha molt treball, esforç i patiment", i ha afegit: "Volem tornar la mel de Menorca on es mereix, tal com varen fer els nostres avantpassats a final del segle XVIII, que exportaren la mel a Londres, a les botigues més exclusives".

D'altra banda, Anglada ha assegurat que l'objectiu de Dolçamar és fer una passa endavant en la comercialització de la mel: "És difícil perquè necessites un preu que et compensi tot l'esforç", i explica que ja han iniciat contactes amb distribuïdors europeus: "Impulsarem noves estratègies en l'àmbit digital i sumarem altres productes locals amb el segell de garantia com melmelades, quètxup, mel amb camamil·la o caramels".

Dolçamar disposa de 75 casetes d'abelles repartides per diferents punts de l'illa.

stats