Societat 04/04/2022

Maó estrena un nou centre de dia per a persones grans

Tindrà una capacitat inicial de 14 places, que es podrà ampliar fins a 30

Iván Martín
1 min
Moment de la inauguració del nou centre de dia.

MAÓL'Ajuntament de Maó ha inaugurat el nou centre de dia per a persones grans, que es troba al carrer del Cós de Gràcia. Aquest nou servei té una superfície total de 315,66 metres quadrats dividits entre l'entrada, el menjador i la sala d'estar, així com dos banys adaptats, un magatzem, una sala de cures, una sala de psicomotricitat, una cuina i diverses oficines.

El nou centre de dia tindrà una capacitat inicial de 14 places, que es podrà ampliar fins a 30, en funció de diferents factors, com pugui ser la situació de la pandèmia. En aquest moment inicial, el centre tindrà un personal format per tres auxiliars, un fisioterapeuta i un psicòleg. Se sumarà a aquests treballadors el personal indirecte, que estarà format per operaris de transport, cuina, bugaderia, manteniment i administració.

A més, serà un espai que podrà donar diferents serveis a persones grans de la ciutat, entre els quals es troben la manutenció, la higiene, l'acolliment i la convivència, descans i lleure, activitats socioculturals, assistència mèdica i atenció a la salut en cas d'urgència, atenció psicològica i social, fisioteràpia i atenció familiar, adreçada a l'afavoriment de les relacions de l'usuari amb la família i l'entorn.

La inversió total per adaptar aquest espai a la seva nova funció, incloent-hi tot l'equipament i material necessari, és de 135.000 euros. El Consell de Menorca n'ha aportat 40.000 per a la dotació d'equipament i mobiliari.

stats