Societat 11/11/2020

Manacor demana al Govern que "reconsideri" el confinament i opti per una altra opció

Expliquen que l'elevat nombre de vies d'accés a la ciutat "dificulta" complir les mesures

Ara Balears
2 min
La pandèmia desborda policies locals i consistoris de la Part Forana

PalmaL'Ajuntament de Manacor, davant la possibilitat de prorrogar el confinament que es va decretar per fer baixar la incidència de positius de covid-19 a la zona, ha demanat a la Conselleria de Salut que "reconsideri" les mesures que estan establertes i que opti per una altra opció, segons han explicat en un comunicat.

El Consistori ha volgut deixar clar que no qüestiona en cap moment la decisió que han pres les autoritats sanitàries, però demana que les mesures que es prenguin "siguin efectives i es puguin fer complir". Explica que l'elevat nombre de vies d'accés a la ciutat de Manacor "dificulta tècnicament" el confinament perimetral del nucli i fa que sigui una opció poc efectiva i poc viable.

En aquest sentit, han exposat a la Conselleria de Salut que la Policia Local i Policia Nacional han tancat, només de manera temporal, 12 dels 37 accessos que té el poble i han remarcat que prop de 6.000 persones viuen en habitatges unifamiliars aïllats en sòl rústic, fora del perímetre de confinament, i que fan vida a Manacor. Per això demanen que reconsiderin les mesures perquè l'Ajuntament pugui destinar els recursos que té disponibles "al seguiment i control de les mesures que es dictin des del Govern".

En el comunicat han considerat que no té sentit que s'hagi permès l'entrada al nucli per a les activitats culturals i demanen que s'avaluïn les mesures que afecten el sector de la restauració, "per si es poden trobar alternatives que en facilitin l'activitat".

"Mesures més globals en un àmbit on malauradament hi ha hagut una tendència a l'alça de les xifres no incidirien d'una manera tan clara en l'economia de la ciutat i alhora no serien percebudes com a arbitràries ni generarien un malestar creixent entre els veïns". A més, han criticat que la falta d'agilitat a l'hora de transmetre les xifres sobre l'evolució de la pandèmia "tampoc no ha ajudat gaire els darrers 15 dies".

stats