Societat 27/11/2023

'Sí a la llengua': la nova campanya de l'OCB en defensa del català i contra les polítiques lingüístiques del PP i Vox

L'entitat presentarà la iniciativa aquest dijous a Calvià

ARA Balears
1 min
Cartell de la presentació de 'Sí a la llengua'

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha engegat una nova campanya sota el lema 'Sí a la llengua', per defensar el català i el seu ús en tots els àmbits, en resposta a les polítiques d'"agressió lingüística" del PP i Vox. Segons ha recollit Europa Press, l'entitat presentarà el projecte aquest dijous, dia 30, a les 19 h al teatre Sa Societat (Calvià). L'elecció d'aquest municipi es deu al fet que recentment el Consistori ha aprovat un nou reglament municipal per a l'ús de les llengües oficials "que no s'ajusta a la legalitat vigent" i sobre el qual l'Obra ja ha presentat al·legacions.

"El reglament, aprovat inicialment per l'Ajuntament de Calvià, és contrari a la Llei de normalització lingüística i a múltiples preceptes de la Llei del règim jurídic de la Comunitat en els aspectes que resulten aplicables a les corporacions municipals", han expressat des de l'OCB. D'aquesta manera, segons han assenyalat, es tracta d'una iniciativa que deroga l'actual reglament i que "romp amb el consens en matèria lingüística que ha presidit les actuacions de l'Ajuntament durant els darrers 25 anys".

Així mateix, des de l'entitat han indicat que aquesta modificació "manifesta la voluntat del PP i Vox de Calvià d'apartar la llengua catalana de la vida diària municipal" i que "suposa un atac els drets lingüístics dels ciutadans". En aquesta línia, han recordat que els poders públics, també les corporacions locals, tenen l'obligació de normalitzar la llengua catalana "i més en municipis com Calvià, on el català es troba en una situació de minorització accelerada".

stats