Societat 19/03/2015

L'agència antiblanqueig dels EUA s'entrevista avui amb les institucions andorranes

El govern andorrà continua buscant solucions per a l'entitat que podrien passar per la liquidació o la reestructuració

Efe
1 min
Els bancs andorrans suporten el 52% del deute del govern del país, una gran part del qual és en mans de BPA.

Andorra la VellaUna delegació del FinCen, l'agència del Departament del Tresor dels Estats Units que lluita contra els delictes financers, visita avui Andorra per reunir-se amb les institucions del país després de l'escàndol de Banca Privada d'Andorra (BPA).

A l'agenda dels delegats hi ha previstes trobades amb el Govern aquest migdia i aquesta tarda, els grups amb representació parlamentària en el Consell General (parlament) i l'Institut Andorrà de Finances (INAF), el controlador financer andorrà que va intervenir la setmana passada BPA.

El viatge a Andorra es produeix una setmana després que el FinCen fes pública la nota on informava d'una investigació a l'entitat andorrana per la seva presumpta implicació en el blanqueig de capital procedents d'organitzacions del crim organitzat.

Després d'intervenir BPA, el govern andorrà continua buscant solucions per a l'entitat, que podrien passar per la seva liquidació o la seva reestructuració.

Mentrestant, Andorra manté BPA operativa, encara que amb restriccions, ja que s'ha limitat als clients d'aquest banc la retirada d'efectiu a 2.500 euros per setmana i compte.

Aquest dimecres, l'agència de mesurament de riscos Fitch tornava a rebaixar la nota de BPA, situant-la a la vora la fallida.

stats