Societat 21/05/2024

L'OCB torna a exigir un ple del Consell Social de la Llengua Catalana per debatre la política lingüística del Govern

El president de l'entitat, Antoni Llabrés, ha enviat una carta a la presidenta del Govern, Marga Prohens

2 min
consell social llengua

PalmaEl president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Antoni Llabrés, ha tornat a exigir al Govern que convoqui un ple extraordinari del Consell Social de la Llengua Catalana per "tractar-hi, monogràficament, l'avaluació de les polítiques lingüístiques adoptades per les institucions de les Illes Balears en els inicis de la legislatura". Llabrés ha enviat una carta a la presidenta de l'Executiu, Marga Prohens, on també reclama que el ple del Consell de la Llengua faci una declaració institucional al respecte. Aquesta decisió s'hauria de prendre a la Comissió Permanent que s'ha convocat el 27 de maig. En cas que no s'hi incorpori aquest punt, Llabrés reclama que s'inclogui en l'ordre del dia del proper ple ordinari.

Llabrés recorda a la massiva que l'OCB fa aquesta petició des del 8 de novembre, de seguida que es va conèixer el Pla de segregació lingüística del PP i Vox, sense obtenir-ne cap resposta. "L'entitat que presidesc va reiterar aquesta proposta, de manera infructuosa, en demanar que s'inclogués com a punt de l'ordre del dia del ple extraordinari del 21 de març", afegeix Llabrés, qui recorda que la petició es va fer per tercera vegada a la Comissió Permanent del 30 d'abril, "novament sense èxit". El president de l'OCB remarca que "és en el Consell Social on s'ha de debatre la política lingüística" i que "qualsevol mesura que l'afecti hauria de passar per allà".

El primer ple del Consell Social de la Llengua Catalana (CSLC) de la legislatura es va reunir el 21 de març de manera extraordinària i amb mesos de retard sense que es pogués tractar la política lingüística del Govern, precisament perquè l'Executiu es va negar a incloure aquest punt a l'ordre del dia. El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauçà, va presidir la sessió, a la qual no va assistir la presidenta del Govern, Marga Prohens.

stats