Societat 18/10/2023

L'OCB demana a Prohens que informi negativament sobre "l'Oficina d'imposició del castellà"

Asseguren que és una eina de persecució de la llengua catalana

ARA Balears
1 min
La presidenta del PP balear, Marga Prohens, durant una reunió recent amb els líders de Vox a les Balears, Patricia de las Heras i Jorge Campos

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat a Marga Prohens que el Govern de les Balears informi negativament sobre "l'Oficina de Vox d'imposició del castellà". Defensen que es tracta d'una iniciativa "clarament inconstitucional i antiestatutària que no pot ser presa en consideració per part del Parlament".

En aquest sentit, l'OCB ha exigit a l'Executiu illenc que es posicioni en contra de la proposta del partit d'extrema dreta i, d'acord amb el que preveu l'art. 139.3 del Reglament del Parlament de les Illes Balears, informi negativament d'aquesta proposició. Antoni Llabrés, directiu de l'Obra Cultural Balear, ha defensat que, si no ho fa, el Govern estarà "eludint les seves responsabilitats" i ha remarcat que han d'emetre un informe negatiu a aquesta proposició abans que no sigui inclosa en l'ordre del dia del ple per a la seva aprovació".

Pel que fa a les esmenes que el PP ha presentat a la proposta de Vox, Llabrés assegura que "no són suficients", ja que es tracta d'una proposició de llei que, "per la seva il·legalitat flagrant", no pot ser presa en consideració ni iniciar la tramitació parlamentària. Amb tot, des de l'Obra Cultural Balear han remarcat que la supressió de l'Oficina de Defensa de Drets Lingüístics de les Illes Balears i la seva substitució per una pseudooficina d'imposició del castellà i de persecució de la llengua catalana i dels ciutadans que volen fer ús en llibertat de la llengua pròpia de les Illes Balears és una "molt mala notícia" i que consideren que no aturar la creació d'aquesta oficina constituirà "una greu irresponsabilitat per part de la senyora Prohens".

stats