Llei de llibertat lingüística de Vox
Política 22/09/2023

L'OCB carrega contra la llei lingüística de Vox: "S'obrirà una oficina de persecució de catalanoparlants"

"Vox dispara, però qui posa a les seves mans les armes i la munició és el PP"

H. R.
2 min
Marga Prohens aquest matí al ple del Parlament

PalmaL'Obra Cultural Balears (OCB) ha assenyalat aquest divendres que considera la presidenta del Govern, Marga Prohens, la "màxima responsable" de les agressions de l'extrema dreta de Vox a la llengua pròpia de les Illes Balears. Segons ha dit el vocal de la junta de l'OCB, Antoni Llabrés, "Vox dispara, però qui posa a les seves mans les armes i la munició és el PP".

Llabrés s'ha expressat així amb relació a la llei de llibertat lingüística de Vox, que preveu sancions de fins a 100.000 euros en els supòsits més greus, una vegada es creï l'Oficina per la garantia de les llibertats lingüístiques.

El representant de l'OCB ha lamentat que "sense els vots del PP aquesta proposició de llei de creació d'aquesta pseudooficina de persecució de la llengua catalana no s'aprovaria". Amb la seva creació, s'obriria una "oficina de persecució contra els catalans i els catalanoparlants", ha censurat.

Ruptura del consensos dels darrers 40 anys

Segons ha dit Llabrés, la proposta legislativa, ja en la seva exposició de motius, destil·la la "voluntat de ruptura dels consensos en matèria lingüística que hi ha hagut a les Balears en aquests darrers 40 anys", per la qual cosa ha dit que "suposaria una envestida sense precedents contra la llengua catalana".

"Actualment, la principal amenaça a la llengua pròpia de les Balears ve dels poders públics de les Illes, que tenen un mandat estatutari de protecció, promoció i impuls d'aquesta llengua que quedaria infringit, evidentment", ha manifestat Llabrés. "Mentre el català incrementa el seu estatut jurídic en l'àmbit estatal i, probablement, aviat també en l'àmbit europeu, les Balears, en canvi, pateixen un retrocés que ens retrotreu al forat negre de la legislatura 2011-2015 del Govern de Bauzá", ha lamentat.

stats