Urbanisme
Societat 11/07/2024

L'Ajuntament de Palma tanca el nou local del propietari del Medusa Beach Club

No tenia la documentació en regla ni tampoc l'autorització per obrir-lo

ARA Balears
3 min
El Laguna Club va obrir aquest dilluns i serà clausurat quatre dies després

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que aquest mateix dijous tancarà el Laguna Playa, el nou restaurant del propietari del Medusa Beach Club situat a l'edifici adjacent del pub on es va viure el tràgic esfondrament on van morir quatre persones. Així ho ha anunciat el batle de Palma, Jaime Martínez, que ha detallat que la documentació del nou local de restauració de l'empresari Christian Arnsteiner presentava nombroses deficiències en la documentació i no disposava de l'autorització per obrir-lo.

De fet, el el tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha explicat que l'immoble on hi ha el restaurant no va passar la Inspecció Tècnica d'Edificis l'any 2014 per una sèrie de deficiències, considerades lleus, i els tècnics de l'Ajuntament de Palma han determinat que el local s'ha reobert sense solucionar-les.

El local va obrir el dilluns d'aquesta mateixa setmana i, quan l'Ajuntament de Palma ho va saber, va iniciar una investigació per esbrinar si tenia tota la documentació, llicències i autoritzacions en regla per tal d'evitar una altra tragèdia com la que es va viure al Medusa Beach Club fa poc més d'un mes. Durant aquestes perquisicions, des de Cort han descobert que hi ha moltes deficiències i n'han anunciat la clausura "fins que s'arreglin tots els errors i il·legalitats que han detectat els tècnics del Consistori".

En aquest sentit, Martínez ha detallat que "avui mateix es dictaminarà el tancament d'aquest nou local i estarem pendents que no es reobri fins que els tècnics no revisin que compleix 100% amb la normativa vigent i el local no suposa cap mena de risc ni per a clients ni per a treballadors". El tancament arriba només 24 hores després que la portaveu de l'Ajuntament de Palma, Mercedes Celeste, asseguràs que ho estaven revistant, però que "no tenien cap motiu per sospitar que el nou local no complia amb la normativa ni suposava gens de perill".

Un cop tancat el restaurant i esbrinats quins són els incompliment de la normativa, l'Ajuntament no descarta ara que es dugui a terme l'execució forçosa i subsidiària de les obres, a més de la imposició de multes coercitives.

El local on està situat aquest nou restaurant està just aferrat al Medusa Beach Club, encara en runes. De fet, els clients que aquests tres dies han visitat el nou local han pogut observar en primera persona les runes de l'esfondrament i els records de la tragèdia. Al cap i a la fi, a les portes del Medusa Beach Club encara hi ha flors i missatges en record de les víctimes mortals de l'esfondrament.

Flors i espelmes per homenatjar les víctimes del Medusa Beach Club
"Descansa el Pau", posa un dels missatges de record a les víctimes

Cal recordar que l'empresari Christian Arnsteiner està en llibertat amb càrrecs per la mort de les quatre persones en el seu altre local i pendent de judici. Arnsteiner és acusat de quatre homicidis per imprudència greu i altres sis per lesions greus per imprudència. La seva detenció va arribar després que els estudis i la informació recollida pels tècnics d'urbanisme de l'Ajuntament de Palma determinassin que la terrassa del Medusa Beach Club era il·legal, ja que no tenia llicència i no era transitable. A més, la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) va ser desfavorable en 2023, encara que l'Ajuntament no va comprovar si la propietat n'havia esmenat les deficiències.

stats