Successos
Societat 27/06/2024

Llibertat amb càrrecs per al propietari del Medusa Beach, arrestat per l'esfondrament mortal a Platja de Palma

Acusen l'empresari Christian Arnsteiner per la seva responsabilitat en els homicidis ocorreguts a la terrassa il·legal

2 min
El propietari del Medusa Beach Club arriba als jutjats.

PalmaEl propietari del Medusa Beach ha quedat en llibertat amb càrrecs, després d'haver estat detingut aquest dimecres per la comissió de deu delictes per l'esfondrament del maig passat a Platja de Palma en què van morir quatre persones i 14 van resultar ferides. L'arrestat havia estat posat a disposició judicial cap a les 16.30 hores. Hores més tard, el titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Palma li ha retirat el passaport, li ha imposat compareixences periòdiques i la prohibició de sortir del país. L'empresari Christian Arnsteiner ha estat detingut aquest mateix dimecres per la Policia Nacional per la seva presumpta implicació en l'omissió de quatre homicidis per imprudència greu i sis per lesions greus per imprudència. Les víctimes mortals van ser dues turistes alemanyes d'uns 20 anys, una treballadora mallorquina de 23 anys i un home senegalès de 39 anys.

Vídeo de l'edifici esfondrat a l'Arenal

Els fets varen tenir lloc el 23 de maig al voltant de les 20.30 h a primera línia de la platja de Palma quan la terrassa on es trobaven clients i treballadors del local va col·lapsar i es va desplomar des del primer pis fins al soterrani, que pertanyia a un altre local d'oci que en aquell moment estava tancat al públic.

Els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma varen determinar que la terrassa del Medusa Beach Club era il·legal i que la part alta del local de l'Arenal no tenia llicència i no era transitable. En canvi, la planta subterrània de l'immoble, on hi ha un bar musical, i la planta baixa, destinada a restaurant, sí que disposaven de les preceptives llicències. Segons els Bombers de Palma, l'esfondrament es va produir per la "combinació" del sobrepès derivat d'obres irregulars i la sobrecàrrega de la vintena de clients en el moment del succés. Sobre aquest aspecte, el cap dels Bombers de Palma, Eder García, va apuntar com a possible desencadenant la recol·locació d'un grup de taules per ajuntar una dotzena de turistes holandesos en la part més fràgil de la terrassa. La descompensació del pes hauria resultat fatal per a l'estabilitat de l'estructura.

stats