Successos
Societat 24/05/2024

Quatre morts i set ferits crítics en l'esfondrament d'un edifici a l'Arenal

El succés ha tingut lloc aquest dijous horabaixa a un beach club de primera línia de platja

3 min

PalmaTragèdia a l'Arenal. L'esfondrament d'un beach club a primera línia de platja, al carrer Cartago, ha activat totes les alarmes al voltant de les 20 h d'aquest dijous. Segons ha confirmat el Servei d'Emergències 112, hi ha almenys quatre persones mortes i 16 ferits, set d'aquests, en estat crític. En un primer moment, la zona ha estat acordonada per efectius de la Policia Local, per tal de garantir la seguretat i facilitar les tasques de rescat.

Un gran operatiu s'ha desplegat per atendre el sinistre.

A més dels efectius policials, s'hi han mobilitzat efectius dels Bombers de Palma i del SAMU 061 per actuar en les operacions de rescat i atenció a les víctimes. Des de la Policia Nacional, també s'han traslladat per ajudar en les tasques de rescat. En el moment més àlgid de l'operatiu, hi ha hagut mig centenar d'efectius participant alhora.

Un jove ferit, amb la mirada perduda.

Fonts oculars han explicat a l'ARA Balears que abans del sinistre hi havia una desena de persones la terrassa de la planta alta d'aquest local –el Medusa Beach Club–. A aquestes, se'ls ha de sumar les persones que estaven a l'interior de l'establiment en el moment del sinistre.

Els Bombes de Palma actuant.

El batle de Palma, Jaime Martínez, ha acudit al carrer Cartago per interessar-se pel que ha passat de primera mà i veure l'operatiu, que també ha desplegat psicòlegs del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears i tècnics forenses. Martínez ha avançat que l'Ajuntament declararà tres dies de dol oficial a Palma. Posteriorment, també han acudit al lloc, la presidenta del Govern, Marga Prohens, el delegat del Govern espanyol, Alfonso Rodríguez, així com regidors o la consellera Antònia Estarellas.

Les runes han caigut sobre una persona que estava a prop d'un lloc ambulant de tovalloles.

Durant tota la nit els voltants del carrer Cartago han estat un formiguer de gent. Els veïns, turistes i curiosos s'amuntegaven més enllà del cordó de seguretat per veure la feina dels professionals d'emergències.

El cordó de seguretat arriba fins a pràcticament la platja.

"Please, keep silence", aquest ha estat el crit que ha proferit el cap de Bombers, Eder García, per demanar que els presents mantinguessin silenci al voltant de les 23 h, perquè el dispositiu continuava fent feina per veure si hi havia més persones atrapades. Al voltant de la 1 h del divendres, pareix que no haurien de quedar més víctimes perquè l'estat de les feines estava molt avançat. De totes maneres, les comprovacions han continuat al llarg de la matinada. Les causes del succés encara són desconegudes, però les primeres hipòtesis apunten que podria haver estat per un excés de pes a la terrassa, que s'ha esfondrat fins al soterrani de l'edifici.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha estat seguint les conseqüències de l'esfondrament. Ha parlat amb Prohens i el batle de Palma i els ha traslladat la disposició del Govern a col·laborar amb tots els mitjans i efectius que siguin necessaris.

stats