Urbanisme
Societat 10/07/2024

El propietari del Medusa Beach Club obre un nou restaurant un mes després del tràgic esfondrament

L'Ajuntament de Palma està revisant si ha superat la Inspecció Tècnica d'Edificis

ARA Balears
2 min
El Laguna Playa, el nou restaurant del propietari del Medusa Beach club, encara en runes

PalmaEl propietari del Medusa Beach Club ha reobert un restaurant a la mateixa zona on es va viure el tràgic esfondrament de la terrassa on van morir quatre persones i una vintena van resultar ferides. El local comercial feia setmanes que estava tancat i aquesta setmana el propietari l'hi ha canviat el nom (Restaurante Laguna Playa) i l'ha reobert.

Tot i la seva reobertura aquests darrers dies, fonts de l'Ajuntament de Palma han informat que encara estan revisant si el nou local disposa de la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) en ordre. En aquest sentit, la portaveu municipal de Cort, Mercedes Celeste, ha assegurat que sí que tenen llicència d'activitat i no tenen "cap sospita" que el local no sigui segur per als treballadors i clients.

Ara, el nou establiment és una pizzeria i està situat en el local contigu del Medusa Beach Club. Els clients del nou local poden observar en primera persona i primer pla la tragèdia que es va viure fa poc més d'un mes i mig al Medusa Beach Club que continua en runes i encara s'hi poden trobar les flors en record de les víctimes mortals.

El Medusa Beach Club un mes després de l'esfondrament

Cal recordar que el propietari està en llibertat en càrrecs per la mort de les quatre persones en el seu altre local i pendent de judici. La seva detenció va arribar després que els estudis i la informació recollida pels tècnics d'urbanisme de l'Ajuntament de Palma determinassin que la terrassa del Medusa Beach Club era il·legal, ja que no tenia llicència i no era transitable. A més, la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) va ser desfavorable en 2023, encara que l'Ajuntament no va comprovar si la propietat n'havia esmenat les deficiències.

D'altra banda, des del primer moment, els veïns van assegurar que es tractava d'una mort anunciada i que "tristament" el Medusa Beach Club no seria el darrer local d'aquestes característiques que s'esfondràs. Amb tot, van exigir a l'Ajuntament més inspeccions i unes condicions més severes per a aquest tipus d'establiments per evitar que es tornàs a repetir un succés d'aquestes magnituds. Davant això, des del Consistori van anunciar que farien més inspeccions específiques en zones turístiques madures com Platja de Palma, Can Pastilla o Cala Major, en col·laboració amb altres administracions.

stats