Tràgedia a l'Arenal
Societat 24/05/2024

Una mallorquina, un senegalès i dues alemanyes: les víctimes de l'esfondrament mortal a l'Arenal

La Policia ha identificat els quatre morts que tenen entre 20 i 40 anys

2 min
L'esfondrament va tenir lloc aquest dijous a la tarda.

PalmaLes víctimes mortals de l'esfondrament del Medusa Beach Club de la Platja de Palma són dues turistes alemanyes d'uns 20 anys, una treballadora mallorquina de 23 anys i un home senegalès d'uns 39 anys. La Policia Nacional, que s'ha fet càrrec de la investigació, identifica ara les víctimes i tracta de determinar les circumstàncies del sinistre, que segons les primeres perquisicions, podria deure's a un sobrepès de la terrassa.

Respecte als ferits, 14 persones en varen resultar ferides i varen ser ingressades en diversos hospitals de Mallorca. A hores d'ara, la xifra s'ha reduït a 9, ja que la resta ja han sortit dels centres hospitalaris i els que hi continuen ingressats, no es tem per la seva vida.

A l'hospital Son Llàtzer s'hi han ingressat sis persones, de nacionalitat holandesa, cap d'elles a l'UCI. Es tracta d'un pacient amb una crisi d'ansietat, dues amb traumatismes cranials lleus i tres amb politraumatismes. Entre ells hi ha dos joves de 29 anys i tres dones de 16, 17 i 28 anys, respectivament. Tots ells es troben estabilitzats. A més, dijous es donaren d'alta dues dones, de 27 i 28 anys, i un home de 29 anys.

Per la seva banda, a Son Espases hi ha ingressat una dona de 26 anys amb traumatisme toràcic, pneumònia per aspiració i ferides facials. Tampoc no ha requerit ingrés a l'UCI. D'altra banda, un altre jove holandès de 35 anys va ingressar a la clínica Palmaplanas, on es troba estable. La resta de ferits estan ingressats en centres hospitalaris privats.

Les tasques de cerca de ferits es van donar per finalitzades devers les 2 h, i el balanç quant a morts i ferits està, en principi, tancat.

Efectius dels Bombers i de la policia ja han pogut accedir a l'estructura i en comproven les causes de l'esfondrament. La principal hipòtesi apunta a un possible sobrepès a la terrassa.

Detalladament, sembla que la terrassa de la primera planta s'ha esbucat, segurament, per excés de pes, i de l'impacte –de tres o quatre metres– ha caigut sobre una volta, que també ha cedit. A sota, al soterrani, estava situada la zona dels comensals, que és on s'han trobat més víctimes.

stats