Censura
Societat 21/03/2024

'Invisibilitza'm si pots': el col·lectiu que defensa les Kellys i en critica la censura

El grup està format per dibuixants d'arreu de les Balears que, a través de les seves il·lustracions, expressen el seu suport a les cambreres de pis

ARA Balears
2 min
La il·lustració feta per l'artista Ata.

Palma'Invisibilitza'm si pots'. Aquest és el nom del grup que ha sorgit arran de la censura a què va sotmetre el Consell de Mallorca les Kellys quan va retirar de la seva pàgina web el còmic dedicat a aquest col·lectiu (Les Kellys, col·lectiu en lluita pels drets de les dones). Aquests fets varen tenir lloc dia 7 de març, i una setmana després, MÉS per Mallorca assenyalava que el Consell reconeixia haver censurat la publicació i criticava l'actitud del PP "en contra del feminisme i la lluita col·lectiva de les dones".

Segons han informat en una nota de premsa, aquell dia va néixer 'Invisibilitza'm si pots', format per dibuixants de les Balears amb l'objectiu de denunciar la censura i donar suport a les Kellys, i es va obrir el seu compte a Instagram (@invisibilitza_m_si_pots). Des del grup assenyalen que es convida tot tipus d'artistes a participar-hi publicant una imatge sota el lema 'Invisibilitza'm si pots'.

Actualment, al perfil s'hi poden veure les il·lustracions de Tomeu Seguí, Jaume Martí, Ata, Jaume Balaguer, Mota, Tomeu Pinya, Feliu Renom, Margalida Vinyes, Marta Durán o Marta Cabani, entre molts altres.

La il·lustració de l'artista Linhart.
Una de les il·lustracions feta per l'artista Ata.

"La crida 'Invisibilitza'm si pots' reclama donar difusió al còmic sobre la història de les cambreres de pis a Mallorca, les Kellys, que el PP ha fet desaparèixer de la web del Consell, ja que no es pot invisibilitzar la lluita d'un col·lectiu de treballadores, així com tampoc la lluita feminista que s’ha fet des dels anys 70 a l’illa", han manifestat, i han afegit que tampoc no es pot invisibilitzar la feina de les autores del còmic, Blanca Jaume i Laura Marte.

stats