Censura
Política 14/03/2024

El Consell reconeix haver censurat el còmic de les Kellys

MÉS per Mallorca ha criticat l'actitud del PP i la seva manera de procedir "en contra del feminisme i la lluita col·lectiva de les dones"

ARA Balears
2 min
Portada del còmic censurat

PalmaLa conselleria de MÉS per Mallorca, Rosa Cursach, ha criticat aquest dijous l'actitud del PP i la seva manera de procedir "en contra del feminisme i la lluita col·lectiva de les dones". Cursach ha agraït, però, que l'equip de govern insular "actuï a cara descoberta" i hagi abandonat l'ambigüitat mantinguda fins ara, després que el conseller de Presidència, Antoni Fuster, hagi reconegut haver censurat el còmic dedicat a les Kellys.

En una nota de premsa, la formació ha criticat, de fet, que el PP hagi votat en contra de la seva proposta de recuperar la publicació que fa unes setmanes havia estat eliminada de la pàgina web de la institució. Aquesta publicació, han recordat, va ser impulsada la passada legislatura i forma part de la col·lecció Mallorca té nom de dona, i ha estat l'única que s'ha suprimit. En aquest sentit, han assenyalat que durant el ple de la institució d'aquest dijous, el conseller del del PP "s'ha negat a recuperar la publicació i ha deixat clar el posicionament del partit en contra d'aquest col·lectiu". "El PP ha deixat clar que no va ser cap error retirar la publicació, ha deixat clar que no la recuperarà i ha deixat més clar encara que es posiciona en contra d'un col·lectiu de treballadores", ha remarcat Cursach. La consellera de MÉS també ha recordat que el PP "ha acabat assumint les tesis dels seus socis de l'extrema dreta d'invisibilitzar les dones per a legitimar un discurs antifeminista".

D'aquesta manera, des de la formació ecosobiranista han apuntat que "les cambreres de pisos d'hotel són tot un símbol contra la precarització laboral i a favor dels drets laborals" i han insistit en el fet que "la seva lluita per visibilitzar i denunciar l'empitjorament de les condicions contractuals, l'increment desmesurat de la càrrega de feina i el seu fort impacte en la salut física i psíquica d'aquest col·lectiu, ha permès assolir petites conquestes". Per últim, han subratllat que els atacs del PP a aquest col·lectiu de dones no són nous. "Fa uns mesos l'actual presidenta del Govern ja va qualificar de beneitura l'obligació d'instal·lar llits elevables als hotels per a minvar la càrrega de les Kellys", han conclòs.

stats