Negligència mèdica
Societat 26/03/2024

Investiguen una possible negligència per la mort d'una pacient en una cirurgia estètica a Palma

Va demanar una segona intervenció minuts abans d'entrar a la sala d'operacions, fet que els tres facultatius van acceptar sense informar-la degudament dels riscos

ARA Balears
2 min
Un agent de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional investiga tres sanitaris arran de la mort d'una pacient durant una cirurgia estètica que va tenir lloc el setembre de l'any passat en una clínica de Palma. En una nota de premsa, la Policia ha informat que dos dels implicats han estat acusats d'un presumpte delicte d'homicidi per imprudència professional. Un dels responsables era un home de 69 anys, responsable de la gestió i direcció del centre privat, al qual també s'acusa d'incomplir una inhabilitació per exercir la professió. Un altre dels metges va morir poc després del succés.

La investigació es remunta al passat 1 de setembre de 2023 quan una dona jove, d'origen britànic, es va fer una operació estètica. Durant el procés, la víctima va tenir una aturada cardiorespiratòria i, després d'estar ingressada a l'UCI durant gairebé dues setmanes, va morir dia 13 a Son Espases a causa de les greus lesions patides. Arran del succés, la seva família va posar una denúncia en entendre que s'havia produït una mala pràctica per part dels metges, fet que va motivar la intervenció del Grup d'Homicidis de la Policia Nacional.

Entre les anomalies que s'han trobat, segons ha traslladat la Policia, es descriu que la pacient va demanar una segona cirurgia minuts abans d'entrar a la sala d'operacions, fet que els tres facultatius van acceptar sense informar-la degudament dels riscos que comportava. D'altra banda, la pacient va signar els consentiments informats per a la cirurgia programada el mateix matí dels fets en espanyol, un idioma diferent del seu, que ni entenia ni parlava, han recalcat els seus afins. Davant aquestes circumstàncies, la Policia va traslladar al director de la clínica, qui ja era a la presó per altres delictes relacionats amb la seva professió, que requeien sobre ell aquestes noves imputacions.

stats