Societat 29/09/2021

Intercepten quatre pasteres més a les Balears amb 61 persones a bord

D'ençà de dilluns han arribat 19 embarcacions

ARA Balears
1 min
Una pastera interceptada a les Illes en una imatge d'arxiu.

PalmaAquest dimarts arribaren a les Balears un total de 13 pasteres amb 177 persones a bord, i aquest dimecres la xifra ha tornat a augmentar. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, avui s'han interceptat quatre embarcacions amb 57 migrants.

El primer avís l'han rebut a les 00.30 h des del Copinyar, a Formentera, per part d'un particular, i a bord de l'embarcació hi havia un total de 9 homes en aparent bon estat de salut. Vint minuts després, a les 00.50 h, han rescatat 17 persones, tots homes, a unes 50 milles del sud de Mallorca i hi ha hagut d'intervenir Salvament Marítim. La tercera pastera l'han interceptada a les 2.20 h, amb 13 homes a bord, a 17 milles del sud del port de Palma. Aquesta darrera l'ha localitzada el SIVE i també hi ha intervingut Salvament Marítim.

El darrer avís d'arribada d'una pastera l'han rebut aquest dimecres dematí a les 7.15 h en aigües de Cabrera i n'han rescatat 22 persones, entre les quals hi havia una dona. En aquest cas, l'ha localitzada una nau mercant i hi han intervingut Salvament Marítim i SMP.

D'ençà de dilluns han arribat a les Balears 19 embarcacions d'aquest tipus amb 261 persones a bord.

stats