Societat 09/06/2021

Intercepten una pastera amb 17 persones al Toro, Calvià

Un dels ocupants són homes i es troben en bon estat

ARA Balears
1 min
Transport Marítim duu les pasteres que queden abandonades als ports a la nau Son Tous, on les emmagatzema.

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Balears ha informat que aquest dimecres vespre, entre les 23.45 h i les 00.40 h s'ha interceptat una pastera en el litoral del Cap Adriano, al Toro (Calvià). A l'embarcació hi havia 17 persones, tots homes, en aparent bon estat de salut. En aquests moments, tots els ocupants ja es troben a les dependències de Palma de la Policia Nacional.

Per altra banda, Europa Press ha informat que un dels migrants localitzats aquest dilluns en la pastera interceptada a Cabrera ha donat positiu en covid-19.

La d'aquest dimecres, és la segona pastera que ha arribat a les Balears aquesta setmana i la desena des del diumenge 30 de maig. D'aquesta manera, enguany ja s'han localitzat a les Illes un total de 17 embarcacions amb 245 migrants.

Segons dades de la Delegació del govern espanyol a les Illes, aquest 2021 els efectius de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil ja han trobat 12 pasteres a Mallorca amb 177 migrants; a Eivissa n'han arribades tres amb un total de 33 ocupants; a Formentera n'han interceptades dues amb 35 persones a bord i a Menorca cap. Cal recordar que durant el 2020 varen arribar un centenar de pasteres a les Balears.

stats