Societat 31/05/2021

Intercepten set pasteres amb 97 migrants a les Balears en 48 hores

Enguany ja han arribat a l'Arxipèlag un total de 14 embarcacions amb 193 ocupants

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una pastera.

PalmaLa Delegació del govern espanyol ha informat que s'han interceptat set pasteres a les Illes durant les darreres 48 hores: una Mallorca, una Formentera i cinc a Cabrera amb un total de 97 migrants. Amb l'arribada d'aquestes cinc embarcacions, a les Balears ja n'han arribat enguany un total de 14 amb 193 ocupants a bord.

Durant la matinada d'aquest dilluns la Guàrdia Civil ha localitzat dues noves pasteres a Cabrera. Segons ha detallat la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, en les dues embarcacions i viatjaven un total de 22 migrants, tots homes i en bon estat de salut. Aquests migrants han estat detinguts i, de la mateixa manera que els 75 localitzats aquest diumenge, s'han sotmès a una prova PCR per detectar si hi ha algun cas de coronavirus.

L'arribada dels migrants al port de Palma

Segons dades de la Delegació del govern espanyol a les Illes, aquest 2021 els efectius de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil ja han trobat deu pasteres a Mallorca amb 139 migrants; a Eivissa n'han arribades tres amb un total de 33 ocupants; a Formentera n'han interceptada una amb 21 persones a bord i a Menorca cap. Cal recordar que durant el 2020 varen arribar a les Balears un centenar de pasteres.

Balanç d'aquest diumenge

Tres de les embarcacions interceptades aquest diumenge han estat localitzades entre les 03.50 i les 06.00 hores a prop de l'arxipèlag de Cabrera. En cadascuna d'aquestes tres pasteres hi viatjaven 15, 15 i 14 ocupants respectivament, de manera que sumen un total de 44, tots homes, que han estat rescatats per Salvament Marítim i la Guàrdia Civil. Les tres barques han estat albirades prèviament pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior. Els 44 migrants han estat traslladats al port de Palma.

Posteriorment, ja al matí, a la platja del Caragol, al municipi de Santanyí, ha estat localitzada una quarta embarcació, sense ocupants. No obstant això, pels voltants, ja a terra, han estat interceptats 15 migrants més, tots ells homes.

La darrera pastera interceptada aquest diumenge ha estat a l'oest de l'illa de Formentera devers les 18.30 h. En aquesta embarcació hi viatjaven 16 persones, que han estat traslladades al port d'Eivissa.

stats