Successos
Societat 25/02/2024

Extingit l'incendi forestal a l'Albufera de Mallorca

Ha afectat 1,2 hectàrees de canyar

ARA Balears
1 min
Incendi a l'Albufera

PalmaL'incendi forestal a l'Albufera s'ha donat per extingit a les 14.25 h d'aquest diumenge, després d'afectar 1,2 hectàrees de canyar. En les tasques d'extinció han participat mitjans de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) i Bombers de Mallorca. Segons ha informat l'Ibanat en un missatge publicat a través de les xarxes socials aquest diumenge, l'incendi forestal s'ha confirmat a les 11.00 hores i, en un primer moment, ha estat considerat de nivell 1. Una hora més tard, al voltant de les 12.00 h, l'incendi ha estat estabilitzat. La gravetat del foc ha passat a nivell 0. No ha estat fins més de dues hores després que s'ha donat per extingit per complet.

El fet que un foc sigui considerat nivell 1 significa que pot ser controlat amb els mitjans d'extinció previstos al Pla Infobal. Als incendis forestals d'aquest nivell es preveu, per la seva possible evolució, la necessitat de la posada en pràctica de mesures per a la protecció de persones i béns que puguin veure's amenaçats pel foc, però sense que hi hagi un risc col·lectiu.

El terreny afectat.

La Conselleria de Medi Natural ha prohibit aquest diumenge, per alt risc d'incendi forestal i meteorologia extrema, qualsevol ús del foc en terreny forestal incloses les àrees recreatives habilitades. A més, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l'alerta groga a tot el litoral de les Balears i a l'interior de les Pitiüses i el sud-oest i la serra de Tramuntana de Mallorca per vent del sud-oest d'entre 50 i 70 quilòmetres per hora.

stats