Societat 17/09/2020

L'Ibavi cedeix 15 habitatges a Afers Socials

Dos ja estan en marxa a Mallorca i un a Menorca

Catalina Riera
1 min
Pisos de l'Ibavi a Sa Pobla.

PalmaL'Institut Balears de l'Habitatge (Ibavi) ha cedit a la Conselleria d'Afers Socials 15 habitatges. Cinc els té a partir d'aquest dijous, mentre que els altres els tindrà entre els anys 2021 i 2022. Així ho ha dit el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, durant la firma de l'acord de cessió d'aquests Habitatges de Protecció Oficial (HPO).

En concret, dels cinc habitatges que tindrà Afers Socials aquest any, n'hi ha un a sa Pobla, dos a Santa Margalida, un al Pil·larí i un al Mercadal. "Aquests habitatges els utilitzarem per a col·lectius en situació de vulnerabilitat que posarem en programes especials", ha explicat la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, qui també ha recalcat que, dels cinc habitatges, tres es destinaran a joves extutelats i dos a persones en diagnòstic de salut mental". De fet, "en aquests moments estan en funcionament els del Pil·laríi i sa Pobla, amb quatre persones en cada habitatge, i el de Menorca, on hi viu una persona", ha destacat.

Santiago ha explicat que el seu equip ja ha començat a fer feina amb aquests cinc habitatges socials, que tenen un equipament valorat en 8.000 euros cada un. Amb aquesta nova adquisició, la Conselleria gestionarà aquest any 25 places més d'habitatge social per a joves extutelats, tal com marca el programa d'emancipació, i supervisarà 169 persones amb problemes de salut mental en la modalitat d'habitatge.

Per la seva banda, Pons ha assenyalat que des de la seva conselleria estan fent "un gran esforç" per donar resposta a l'emergència de l'habitatge a les Balears. Per això, enguany, l'Ibavi disposa d'"uns 500 habitatges de protecció oficial, alguns en fase de construcció i altres ja finalitzats", ha puntualitzat.

stats