Societat 04/07/2022

La Guàrdia Civil deté un jove britànic a Maó per fer una falsa amenaça de bomba

Va alertar a través d'un missatge a una xarxa social d'un explosiu en un vol que cobria la ruta Londres-Menorca

Iván Martín
1 min
Imatge de l'avió que va patir la falsa amenaça de bomba.

MAÓLa Guàrdia Civil ha detingut un jove britànic de 18 anys com a presumpte autor d'un delicte de desordres públics a Maó. Els fets van succeir aquest diumenge, quan a través de la torre de control de l'aeroport de Menorca l'Institut Armat va tenir coneixement d'una amenaça de bomba a un avió d'Easyjet que operava el trajecte Londres-Menorca i que s'aproximava a les instal·lacions d'Aena a l'illa. El missatge s'havia enviat mitjançant una xarxa social.

Una vegada va aterrar l'avió, l'aeronau estacionà en una zona allunyada de la terminal i de la resta d'avions. La Guàrdia Civil va organitzar un operatiu d'especialistes en desactivació d'explosius, cans guia, efectius de Fiscal i Fronteres i Seguretat Ciutadana, per establir un perímetre al voltant de l'avió.

Els passatgers van anar baixant i es va aplicar el protocol establert, fins a comprovar que l'amenaça no era real i es va aconseguir identificar l'autor de l'amenaça a la xarxa social, qui, conjuntament amb cinc acompanyants (testimonis), va explicar a dependències judicials els fets.

El jove passarà a disposició judicial. Se l'acusa d'un presumpte delicte de desordres públics.

stats