Societat 15/12/2020

Govern i sindicats negociaran l'augment de sou dels funcionaris de les Illes el mes de gener

L'objectiu és aconseguir la pujada del 2,9% per al 2021

Ara Balears
1 min
El sistema s'ha acordat per unanimitat./ ISAAC BUJ

PalmaEl Govern balear i els sindicats UGT, CCOO, STEI, CSIF i Fses marquen un calendari de reunions per negociar l'augment del 2,9% del sou dels funcionaris de les Illes. Segons han explicat els sindicats a través d'un comunicat, l'objectiu d'ambdues parts és tancar un acord que suposi el retorn de l'increment del 2% del salari i l'aplicació de la pujada del 0,9%.

En el comunicat, els sindicats han valorat "molt positivament" la reunió amb l'Executiu balear, que veuen "predisposat" a negociar i a arribar a un acord. Així mateix, han remarcat que les reivindicacions que els diferents sindicats han organitzat els darrers mesos han tingut recompensa.

Segons han explicat, els sindicats de l'Arxipèlag es reuniran amb el Govern els pròxims 12, 19 i 26 de gener per tractar la llei de pressupostos 2021 i com s'efectuarà l'aplicació del 0,9%, encara pendent d'aprovació al Congrés dels Diputats, a més de tractar la llei de pressupostos de 2020 i la calendarització per la recuperació del 2% retallat.

A més, han fet saber que en la Mesa d'Empleats Públics s'ha acordat continuar negociant acords marc en Sanitat, Educació i Serveis Generals per millorar les condicions sociolaborals i la qualitat d'aquests serveis, que "ara, amb la pandèmia, s'han evidenciat més essencials que mai".

stats