Societat 29/07/2020

El Govern publica les dates de les proves d'accés a l'Administració pública

Els dies 9 i 27 de setembre i 17 d'octubre es podrien modificar en cas que les recomanacions sanitàries ho aconsellassin

Ara Balears
1 min
formaico

PalmaEl Govern ha comunicat les dates en què l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) té previst convocar les proves d'accés als cossos de gestió i superior de la Comunitat Autònoma, segons ha informat en un comunicat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització. La Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques ha comunicat aquest dimecres els dies previstos a la Mesa Sectorial de Serveis Generals, on hi ha representació dels sindicats USO, STEI-Intersindical, CSIF, CCOO, UGT i SINTTA.

El primer examen per accedir al cos de gestió, que estava previst per a dia 4 d'abril, ha passat a diumenge 27 de setembre. Hi estan convocats 836 aspirants, 817 dels quals són a Mallorca, 10 a Menorca i 9 a Eivissa. El segon, per accedir al cos superior, al qual els 32 aspirants són convocats a Mallorca, està previst per a dissabte 17 d'octubre. En tot cas, els aspirants disposen de tota la informació actualitzada al Portal de l'Opositor de l'EBAP.

Per altra banda, l'examen al cos subaltern que correspon a la reserva d'un 2% de les places per a persones amb discapacitat intel·lectual es pretén dur a terme el 9 de setembre. L'EBAP ha recordat que hi ha 28 aspirants convocats, 23 dels quals a Mallorca i 5 a Eivissa.

La convocatòria de l'Oferta d'Ocupació Pública de l'any 2018 va haver d'ajornar les primeres dates previstes amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma pel covid-19. Tot i això, és important saber que les noves dates es podrien modificar en el cas que les recomanacions sanitàries així ho aconsellassin. En aquest cas, l'EBAP informaria la Mesa Sectorial de Serveis Generals.

El Govern i els representants sindicals varen acordar unànimement que primer es fessin les proves amb menys assistents per evitar les aglomeracions.

stats