Societat 07/06/2020

El Govern manté la prohibició d'obrir a les discoteques i bars d'oci nocturn en la fase 3

A partir d'aquest dilluns es permet la mobilitat entre illes sense cap restricció i s'eliminen les franges horàries

Ara Balears
2 min
En la fase 3 encara no es permet l'obertura de les discoteques a les Illes.

PalmaEl BOIB ha publicat el decret que detalla el desenvolupament de la fase 3 de desescalada a les Balears, que continua sense permetre l'obertura dels locals de discoteca i bars d'oci nocturn a l'Arxipèlag. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest diumenge que, malgrat que el Ministeri ho permet, a les Illes "encara no estam en condicions de fer-ho perquè l'oci nocturn no és el prioritari a la nostra comunitat autònoma". Armengol ha recordat que "alguns brots en altres països han estat lligats a alguns d'aquests espais".

Per altra banda, des de dilluns es recupera la mobilitat regular entre illes, de manera que les Balears s'igualen en condicions amb la resta de comunitats uniprovincials. "Molts ciutadans que tenen família en altres illes hi podran anar, ara tenen garantits aquests drets necessaris", ha explicat Armengol. Pel que fa a la mobilitat interior, també s'eliminen les franges horàries, els grups passaran a ser de 20 persones i es permet el 100% de l'ocupació en el transport públic.

Un altre punt important del decret és que es manté l'aforament d'un 30% a les sales de joc i apostes, ben igual que a la fase 2, a pesar que el Ministeri proposa un 50%.

Restauració i allotjaments turístics

Pel que fa a la restauració, es podrà ocupar el 75% de l'aforament, tant a les terrasses com dins els bars i restaurants. També es podrà consumir a la barra sempre que hi hagi dos metres entre els clients. Per la seva banda, als hotels i als allotjaments turístics es podrà fer servir el 60% de les zones comunes, mentre que els centres comercials passen d'un aforament màxim del 40% en fase 2 al 50% en fase 3.

Activitats de lleure i noces

Els albergs juvenils i les activitats de lleure infantil, i els zoos i els aquaris reobren amb un 50% del seu aforament. A les vetles de difunts s'incrementa també l'aforament. Ara hi podran assistir fins a 50 persones si és a l'aire lliure o 25 si és a l'interior. Així mateix, s'amplia el públic als casaments, als quals podran assistir 150 persones si són a l'aire lliure o 75 si són en un lloc tancat.

Cultura

A les biblioteques, museus, teatres, cinemes i circs es permetrà un aforament del 50% i sempre amb butaca preassignada. Es passa així del 33% en la fase 2 a la meitat de l'aforament en la fase 3. Si l'espectacle es fa a l'interior, el màxim serà de 80 persones, i si es fa a l'aire lliure, hi podran acudir un màxim de 800 persones.

Activitat educativa

Tal com ja s'havia anunciat aquesta setmana, es reprèn l'activitat educativa presencial, però amb limitacions. Es podran fer tutories o activitats de reforç individual amb grups de fins a 10 infants en el cas del segon cicle d'Educació Infantil i de 15 alumnes en els altres nivells. Això sí, s'hauran de reservar quatre metres quadrats per alumne.

stats