Les tutories es podran fer a tots els nivells i amb més alumnes a partir de dilluns

La Conselleria d'Educació també obrirà dia 8 de juny les seves escoletes i s'oferiran activitats de suport per als nins amb necessitats educatives especials

El conseller d'Educació, Martí March, ha anunciat que a partir de dilluns que ve, dia 8 de juny, quan comença la fase 3, es podran dur a terme tutories a tots els nivells educatius, a petició de les famílies o els centres. Els grups que hi poden assistir passaran de ser de 5 alumnes a 10 fins al segon cicle d'Infantil i de 15 per a la resta.

March també ha avançat que dilluns dia 8 obriran les quatres escoletes de 0 a 3 anys que depenen de la Conselleria –les ràtios són de quatre infants de 0 a 1 anys, sis d'1 a 2 anys i nou de 2 a 3 anys. El conseller també ha dit que es començaran a oferir activitats de suport educatiu per a nins amb necessitats educatives especials (NESE). Això suposarà també la participació dels professionals que es dediquen a l'atenció a la diversitat de treballadors socials i fisioterapeutes.

Sense millores a l’horitzó per a la conciliació laboral

Les instal·lacions educatives restaran obertes de 9 a 13 h i de 15 a 19 h, i en aquest horari els tutors podran fer les activitats de reforç i de suport educatiu als alumnes que ho demanin des d'Educació Infantil fins al darrer curs del darrer cicle, sempre a petició i amb cita prèvia de les famílies o per recomanació dels centres.

Demà divendres es publicarà al BOIB tota la informació de com s'actuarà als centres educatius a la fase 3, que afecta totes les Illes, també a Formentera, tot i que hagi entrat abans a la tercera fase de desescalada, ja que Educació ha decidit que totes les illes funcionin de manera coordinada.

Aquesta fase no preveu ni servei de menjador ni transport públic, ha aclarit March.

Més doblers per a educació 

La setmana que ve la Conselleria sol·licitarà per carta al Ministeri d'Educació una partida econòmica específica per al covid -19.  "S'ha d'incrementar el material de protecció individual, i si multiplicam per 12 mesos els 460.000 euros que hem gastat ara, són quantitats molt importants. March també ha parlat de les despeses que pot suposar el pla de digitalització. "En un dels escenaris en què treballam hauria d'haver-hi un increment de docents, però ha de ser una conseqüència del procés, no a priori ", assenyala.

Professorat, als centres quan finalitzi aquest curs

D'altra banda, el conseller d'Educació ha assenyalat que tots els professors i professores hauran d'anar al centre a partir del 19 de juny, dia que finalitza el curs, per preparar l'adaptació de les aules i avançar a resoldre les possibles contingències del curs vinent.

March s'ha mostrat optimista en relació amb el nou curs: "El nostre objectiu és la presencialitat i les dades ens indiquen que l’evolució de la pandèmia pot possibilitar l’entrada a la normalitat". 

Escoles d'estiu

En relació amb el començament de les escoles d'estiu, el conseller d'Educació ha assenyalat que, en principi, la majoria iniciaran les activitats quan acabi el curs acadèmic. També ha explicat que s'han demanat voluntaris per participar-hi, perquè amb les condicions que estableixen les mesures de seguretat del covid-19 es necessita més personal, però que només faran suport i es continuarà contractant els monitors.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF